Logo uitkijkpost.nl
Foto: Meervogels '60 op Facebook
Akersloot

Meervogels speelt hele bijzondere eerste thuiswedstrijd

  Sport

Zaterdagavond 6 oktober om 20:00 uur, speelde Meervogels dames 1 een hele bijzondere eerste thuiswedstrijd tegen Tornado dames 1. De zaal was goed gevuld met veel publiek. Er werd aan de kant van Meervogels met rouwbanden om gespeeld om de oud-trainer, coach en vader te herdenken. Na een minuut stilte moest de knop om bij Meervogels. 

Meervogels begon goed aan de wedstrijd. Met snelle aanvallen wist deze al gauw op voorsprong te komen. Tornado liet zich niet kennen en schoot mooie ballen vanaf de opbouw het doel in, maar door het fantastische keepwerk van Esmee, die veel penalty's tegenhield aan de kant van Meervogels, kreeg Tornado het zwaar. Meervogels, die de score uitbreidde met veel mooie en snelle break outs, wist een ruststand neer te zetten van 11-7.

De tweede helft van de wedstrijd begon Tornado sterk. Deze wist snel 6 doelpunten te maken, waardoor de stand steeds dichter bij elkaar kwam. Meervogels had het zwaar, de aanval liep niet zo lekker en er werd met weinig snelheid gespeeld. De afronding zat ook niet mee, veel ballen op de paal en veel tijdstraffen. Met nog maar 10 minuten op het scorebord, was het verschil nog maar 2 doelpunten. Met goede samenwerking in de verdediging bij Meervogels, wisten de speelsters de voorsprong te behouden en de punten in Akersloot te houden. Eindstand 17-15 in het voordeel van Meervogels! 

Dinsdagavond 9 oktober om 20:15 uur, treffen de Meervogels Tornado weer, maar dan in Heerhugowaard voor de beker.

Door: Isabel de Bruijn

Meer berichten