Logo uitkijkpost.nl
Yvonne van Gennip overhandigt een mooie cheque aan Jouke Windig
Yvonne van Gennip overhandigt een mooie cheque aan Jouke Windig (Foto: aangeleverd)
Castricum

Yvonne van Gennip Talentfonds steunt Jouke Windig

  Sport

In het Olympisch stadion ontvingen woensdag 27 juni 2018 jonge sporttalenten uit verschillende sporten een donatie van het Yvonne van Gennip Talentfonds. Één van deze talenten is de elfjarige Castricumse trampolinespringer en sporttalent 2017 Jouke Windig.

Initiatiefneemster en drievoudig Olympisch kampioene Yvonne van Gennip draagt met haar fonds een belangrijk steentje bij aan de ontwikkeling van jonge, sportieve talenten. Zonder sponsors en donaties is het voor veel sporters bijna onmogelijk hun sportieve carrière te kunnen voortzetten. Dankzij een structurele bijdrage van de Vrienden Loterij kan het Yvonne van Gennip Talentfonds nu voor de tweede keer tot uitbetalingen overgaan. Om voor een donatie in aanmerking te komen moet een talent een NOC/ NSF talentstatus hebben. Verder moet een talent aannemelijk maken zelf niet over voldoende middelen beschikken om een goede ontwikkeling in zijn of haar sport te kunnen bekostigen.

Jouke gaat na de zomervakantie naar de brugklas VWO gaan op het Willem Blaeu in Alkmaar. Een LOOT school waar hij zijn topsport bij trampolinevereniging Triffis en zijn studie goed kan combineren. Jouke : “Ik ben heel blij met de steun van het Yvonne van Gennip Talentfonds. Het was ook supercool om haar te ontmoeten. Ze is in het echt heel erg aardig. Mijn doel is te springen op de Olympische Spelen in  Los Angeles 2028. Dankzij de steun van het Yvonne van Gennip Talentfonds ben ik weer een beetje verder op weg ”

Dit moment was voor Jouke extra bijzonder omdat zijn overgrootvader, de vader van zijn oma, Dick Bessem van 1947 tot 1967 directeur was van het Olympisch Stadion. 

Meer berichten