Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Limmen

Limmen 1 zaal promoveert naar eerste klasse

  Sport

Een fantastische prestatie van het Limmer zaalvoetbalteam vrijdag 1 juni, door met een 6-4 overwinning op AC Kingdom promotie af te dwingen naar de eerste klasse.

Na een prima seizoen in de tweede klasse, waarin het team in de competitie op de derde plek eindigde, volgde er een toetje in de vorm van nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. Nadat eerst een tweeluik met ASV Lebo werd gewonnen, werd de ploeg in de halve finale gekoppeld aan TOBrksv. Door een fantastische 7-3 overwinning in de return werd een eerder verlies weggepoetst en de finale van de nacompetitie bereikt. Afgelopen vrijdag vond op neutraal terrein de finale in sportcomplex de Beuk in Purmerend plaats.

In een zinderende wedstrijd bleef het tot het einde spannend. Tegenstander AC Kingdom beschikt over veel individuele kwaliteit, wat de ploeg tot lastig te verdedigen maakt. Limmen, dat het zonder vaste kracht Daan Hageman moest doen, kon door een goede verdedigende organisatie prima overeind blijven en was zelf met vlijmscherpe counters levensgevaarlijk. Dit resulteerde uiteindelijk in een 2-1 voorsprong bij rust, door doelpunten van Joeri Admiraal en Rik Seignette.

Na rust bleef de marge lang maar 1 doelpunt, waardoor het spannend bleef. Doelpunten van Frank de Vries uit een corner van Ron Hof en een schitterende schuiver in de lange hoek van Rens Min, zorgden voor een 4-3 voorsprong. Keeper Koen Seignette hield hierna zijn ploeg op de been met enkele weergaloze reddingen en een puntgave assist op Paul Zeeman voor de 5-3. Kingdom kwam nog terug tot 5-4, maar met nog 1 minuut op de klok was het Wouter Koot die met een uiterste krachtinspanning Rik Seignette wist te bereiken, die alle hoop voor AC Kingdom aan diggelen schoot.

"Een ware teamprestatie", jubelde coach Barry van Beek, die voorspelde dat het feest nog tot in de kleine uurtjes door zou gaan en de vele meegereisde supporters bedankte voor hun steun.

Meer berichten