Logo uitkijkpost.nl
Foto: Aangeleverd
Akersloot

Inschrijven triathlon Akersloot nog mogelijk

  Sport

Zondag 24 juni is de 4e editie van de OIT Cross Triathlon in Akersloot. Dit leuke en vooral gezellige evenement is toegankelijk voor iedereen. Wil je het eens proberen of het je lukt om een triathlon te halen? Dan is deze Cross Triathlon de perfecte manier om het uit te proberen.

Het gaat om 500 meter zwemmen in het Alkmaardermeer, 15 kilometer mountainbiken door het dorp en weilanden (Cross!) en ten slotte 5 kilometer hardlopen. Het is een Cross triathlon omdat je verplicht bent op een mountainbike (met helm) te crossen. Als je niet in het bezit bent van een mountainbike, kun je er voor deze dag één huren. Gegevens hierover zijn te lezen op de website triathlonakersloot.nl. Voor iedereen die weleens sport, is het een prachtig evenement om aan deel te nemen. De organisatie wil deze laagdrempeligheid voor iedereen ook zo houden. "Bewegen is goed voor de mens en of je nu geoefend bent of niet, deze triathlon is geschikt voor iedereen.", aldus de organisatie.

De watertemperatuur moet nog even boven de 18 graden komen en dan zal er in het buitenwater getraind worden. Dit wordt dan vermeld op de website en facebookpagina. Ook voor de teams is nog voldoende plek. Kan, of wil je niet alles, maar heb je wel zin om mee te doen? Probeer dan een team te organiseren (buurtteam, bedrijfsteam, sportclubteam) en verdeel het zwemmen, fietsen en hardlopen! Aanmelden kan nog, op www.ntbinschrijvingen.nl/

Meer berichten