Logo uitkijkpost.nl
Foto: Bert Westendorp
Castricum

Winst voor Castricummer Pim van Riet bij Nieuwjaarsrace Zandvoort

  Sport

Zaterdag 6 januari hebben Pim van Riet en Dennis de Borst een dubbele zege behaald bij de Nieuwjaarsrace op het circuit van Zandvoort. Zij wonnen niet alleen in de tweede divisie, maar werden ook eerste in het algemeen klassement. De Seat Leon coureurs wisten een aantal snellere Porsches achter zich te houden.

De Nieuwjaarsrace is de aftrap van het nationale autosportseizoen, de 2e wedstrijd in het 'Winter Endurance Kampioenschap'. De wedstrijd duurde 4 uur en begon tijdens daglicht, maar eindigde in het donker.

Zij leken af te stevenen op een tweede plaats in het algemeen klassement, maar doordat de leiders een half uur voor het einde stil kwamen te staan in de pits, konden Pim en Dennis uiteindelijk het podium pakken met een dubbelzege. Pim vertelde: "De auto is echt fantastisch en dat zie je terug in de prestaties op de baan!"

Het team staat nu 'eerste algemeen' in het Winter Endurance Kampioenschap en hebben nog 1 race te gaan. Doordat zij dat kampioenschap vorig jaar ook algemeen gewonnen hebben, rijden ze met startnummer 1. De finale wordt op zaterdag 3 maart verreden op Circuitpark Zandvoort.

Voor een uitgebreid verslag en alle uitslagen kunt u kijken op www.autosport.nu.

Bronnen: Pim van Riet en Autosport.nu; foto's: Bert Westendorp

Tekst: Monique de Jager

Meer berichten