Afbeelding

Winst voor Castricummer Pim van Riet bij Nieuwjaarsrace Zandvoort

Sport Castricum

Zaterdag 6 januari hebben Pim van Riet en Dennis de Borst een dubbele zege behaald bij de Nieuwjaarsrace op het circuit van Zandvoort. Zij wonnen niet alleen in de tweede divisie, maar werden ook eerste in het algemeen klassement. De Seat Leon coureurs wisten een aantal snellere Porsches achter zich te houden.

De Nieuwjaarsrace is de aftrap van het nationale autosportseizoen, de 2e wedstrijd in het 'Winter Endurance Kampioenschap'. De wedstrijd duurde 4 uur en begon tijdens daglicht, maar eindigde in het donker.

Zij leken af te stevenen op een tweede plaats in het algemeen klassement, maar doordat de leiders een half uur voor het einde stil kwamen te staan in de pits, konden Pim en Dennis uiteindelijk het podium pakken met een dubbelzege. Pim vertelde: "De auto is echt fantastisch en dat zie je terug in de prestaties op de baan!"

Het team staat nu 'eerste algemeen' in het Winter Endurance Kampioenschap en hebben nog 1 race te gaan. Doordat zij dat kampioenschap vorig jaar ook algemeen gewonnen hebben, rijden ze met startnummer 1. De finale wordt op zaterdag 3 maart verreden op Circuitpark Zandvoort.

Bronnen: Pim van Riet en Autosport.nu; foto's: Bert Westendorp

Tekst: Monique de Jager

Afbeelding
'De Autoriteit'.
Come Together in Castricum met o.a. 'De Autoriteit' en 'DJ's 'Vierdiep' 5 uur geleden
Fenna, Sophie, Eefje en Maud.
DOS turnsters stromen door naar finale! 27 mrt, 10:30
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Ongeslagen kampioen, ook in de wedstrijd van deze foto bleken de Cas Ladies een maatje te groot voor de eerste klasse.
CAS rugby dames Kampioen 25 mrt, 14:43 3
Bewoners kunnen gezellig met elkaar een 'bakkie' koffie of thee drinken.
Buurtbakkie 2024! 25 mrt, 10:37
leerlingen (en ouders)van JPTeens on Stage bundelen hun krachten tijdens de decor-dag.
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 24 mrt, 17:00
De werkstukken, de scherven en onderdelen uit het proces zijn te zien in het museum.
Expositie: Kunst uit scherven 24 mrt, 15:00
JPTeens on Stage
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 23 mrt, 10:48
Het witte 'passionkruis' mag natuurlijk niet ontbreken.
Projectkoor brengt The Passion naar Castricum 22 mrt, 14:41
Bo Weijer (l) en Sterre Hof (r) mogen Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale op 17 april.
Castricumse Bo Weijer een van de winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd 22 mrt, 11:39
De fietser is met de ambulance naar het NWZ gebracht in Alkmaar.
Fietser bewusteloos na valpartij 19 mrt, 09:34