Logo uitkijkpost.nl
Foto: Bert Oudendijk
Castricum

Rachid Mohammadi en Erica Belandi winnaars 3e Strand- en duinloop

  Sport

Op zondag 7 januari waren 427 lopers naar Castricum gekomen voor de 3e Strand- en Duinloop van dit winterseizoen. Doordat het ´s nachts gevroren had, was de start op het gras naast de atletiekbaan, vanwege de gladde atletiekbaan.

81 Deelnemers deden mee aan een korte afstand van 2,3 of 4 km. Deze, vooral jonge, lopers en loopsters liepen een mooie ronde in het bos. 346 Lopers liepen de 10,5 of 15 km, de meeste lopers deden dit als een soort van generale repetitie voor de kwart of halve marathon van Egmond die volgend weekend plaatsvindt. De lange routes gingen vanaf de atletiekbaan naar het strand van Castricum. Het strand was prima beloopbaar, het was eb, de lopers hadden wind in de rug en een zonnetje erbij.

De 10,5 km wedstrijdlopers gingen op het stille strand weer omhoog en via de duinen terug. Winnaar bij de mannen werd Rachid Mohammadi, bij de vrouwen was Erica Belandi de winnares.

De 15 km lopers liepen door naar Heemskerk en gingen via een mooie duinroute terug naar de atletiekbaan. Op deze afstand waren de winnaars Jurian Glas en Saskia Veerman.

Kijk voor de overige uitslagen op de website van Atletiekvereniging Castricum.

Bron: AV Castricum

Foto: Bert Oudendijk

Meer berichten