Logo uitkijkpost.nl
Foto: Aangeleverd
Castricum

CAS RC Ladies winnen met 135-5!

  Sport

Met nieuw bloed in de trainersstaf en in het team van CAS RC Ladies is het rugby-seizoen van de dames voortvarend van start gegaan.

Hoewel voorafgaande aan de eerste wedstrijd er wat lichte opwinding was over de tegenstander (aloude concurrent HFC. Haarlem), was er in de wedstrijd geen moment sprake van zenuwen. Binnen 10 minuten werd de eerste try voor Castricum gedrukt door Linde v.d. Velde. Daarna was het al snel eenrichtingsverkeer richting trylijn van Haarlem . De duinranders lieten er geen gras over groeien en scoorden er lustig op los . Niet alleen Linde , Sophie Touber en Hiske Blom drukten try's maar ook Inge v.d. Velde (ja, zus van…) Miriam v.d. Veen en Lilly (overgekomen uit Nieuw-Zeeland) vonden de achterlijn .

De hand van de nieuwe trainer Hans Marcker was duidelijk te zien. De dames waren fit, sterk, er was een hoge bal handeling snelheid, snelle opvolging door support en er werd getackeld als leeuwen! Uiteindelijk werd het een overwinning van 135-5. Van een streekderby, als vanouds, was na het eerste half uur al geen sprake meer. De ingestroomde nieuwe dames, vorig jaar nog in de jeugd uitkomend, stonden fier hun 'mannetje' en deden niks onder voor de overige speelsters . Ook de teruggekeerde Jitske droeg een belangrijk steentje bij aan deze overwinning. Het belooft wat te worden dit seizoen.

Bron en foto: CAS RC

Meer berichten