Logo uitkijkpost.nl
Spectaculair MTB parkoers over tijdelijke vlonders
Spectaculair MTB parkoers over tijdelijke vlonders
Akersloot

OIT-Cross Triathlon Akersloot onderdeel van de landelijke Cross Series

  Sport

Op 25 juni a.s. wordt voor de derde keer de OIT-Cross Triathlon in Akersloot georganiseerd. De Akerslootse cross triathlon heeft haar naam snel gevestigd in het 'triathlon-wereldje'. Hans Schoolderman, voorzitter van de triathlon: "Onze cross triathlon onderscheidt zich door een mooi en compact parkoers. De massastart in het Alkmaardermeer is een heus spektakel. Ons MTB parkoers is uniek en gaat zelfs door veestallen. Dit kan alleen maar in Akersloot!".

Dit jaar is de OIT Cross Triathlon Akersloot voor het eerst onderdeel van de Cross Series Triathlon 2017. Dit jaar hebben vier wedstrijden zich verbonden aan de Cross Series. Achtereenvolgens de Fusion Beach Challenge op zaterdag 17 juni in Kijkduin, op zondag 25 juni de OIT-Cross Triathlon Akersloot, het Nederlands Kampioenschap Cross Triathlon tijdens de Rijntocht & Crosstriathlon in Renkum op 26 augustus en als laatste de Tri-Ambla op Ameland op zaterdag 9 september.

Schoolderman: "Met onze deelname aan de landelijke Cross Series willen we nog meer deelnemers kennis laten maken met deze mooie sport. Natuurlijk is het ook goede Akersloot-promotie!". Deelnemers die aan minimaal twee wedstrijden deelnemen, doen mee voor het eindklassement. Aan het eind zijn er prijzen voor de winnaars overall en voor de winnaars in de diverse leeftijdscategoriën.

Deelnemers aan de OIT-Cross Triathlon Akersloot gaan 500 meter zwemmen in het Alkmaardermeer, 5,5 km hardlopen door historische polders en 15 km crossen op een mountainbike over een afwisselend en technisch parcours zoals weilanden, noodbruggen en veestallen. Inschrijven kan via www.ntbinschrijvingen.nl. Meer informatie over de OIT-Cross Triathlon Akersloot is te vinden op www.triathlonakersloot.nl.

Bron en foto: OIT Cross Triathlon Akersloot

Reageer als eerste
Meer berichten