Logo uitkijkpost.nl
Akersloot

De Brug Akersloot naar regiofinale schoolvoetbal

  Sport

LIMMEN - Een schoolvoetbaldrieluik vond vorige week woensdag plaats bij voetbalvereniging Limmen tussen de Brug uit Akersloot, Sint Paulusschool uit Heiloo en de Boswaid uit Egmond aan den Hoef. De Brug uit Akersloot gaat door naar de regiofinale West 1.

De eerste wedstrijd ging tussen de Brug en de St. Paulusschool en door een goal van Manouk van der Lee eindigde de wedstrijd in 1-0. Boswaid verloor met 1-0 van St.Paulusschool. De Brug had in principe genoeg aan een gelijkspel om door te gaan naar de volgende ronde. Het werd een wedstrijd die de meiden en het publiek niet snel zullen vergeten. De Brug was de eerste helft sterker, maar door een vlijmscherpe counter kwam de Boswaid verrassend vlak voor rust op voorsprong. Na de rust ontspon zich een echt voetbalgevecht. Boswaid maakte een paar mooie goals en de stond opeens met 3-0 voor. De regiofinale lag binnen handbereik voor de Hoevers. De Brug lag op het hakblok maar de meiden gaven nog één keer alles. Met nog vier minuten op de klok vocht de Brug zich terug in de wedstrijd. Nina Sap scoorde de 3-1 na een mooie actie van Pip Kerssens. Met nog een minuut te gaan wisten de Akersloters via Suzet Logman de aansluitingstreffer te maken - 3-2 - en meteen einde wedstrijd maar wie had er nu gewonnen?

Het doelsaldo was gelijk van beide teams en via pingels moest er een winnaar komen. Keepster Bloem Duijvestein pakte twee strafschoppen en De Brug schoot alle vijf pingels onberispelijk binnen. De wedstrijdleiding moest vervolgens uitrekenen wie er nu uiteindelijk had gewonnen want de penaltyseries uit de vorige wedstrijden moesten volgens het reglement ook worden meegeteld. De Brug had na twee wedstrijden in totaal zeven pingels gemaakt en Boswaid vijf. De Brug uit Akersloot gaat door naar de regiofinale West 1. Knap gedaan Suzet, Lauren, Zelly, Manouk, Selina, Nina, Yoni, Bloem, Charlotte, Pip en Sofie en complimenten hoe jullie zijn teruggekomen!

Reageer als eerste
Meer berichten