Funvolleyers Croonenburg halen beweegdiploma
Logo uitkijkpost.nl
Foto: Croonenburg
Castricum

Funvolleyers Croonenburg halen beweegdiploma

  Sport

Afgelopen weekend hebben de 12 deelnemers van de funvolleybal hun Nijntje beweegdiploma gehaald. In 20 lessen leren de jonge deelnemers (3tot 6 jaar) rennen, klauteren, gooien, vangen, mikken, duikelen, rollen enzovoort. Ze maken kennis met de grondvormen van bewegen, ieder op zijn of haar niveau.

Grondlegger van het funvolleybal bij Croonenburg is Tinka Janissen. Samen met assistenten Carla Blok en Peter Liefting vormt Tinka een enthousiast trio. Tinka zegt: "De groep wordt steeds groter, het zelfvertrouwen groeit bij de deelnemers , zelfs de leerkrachten van de basisschool merken dat op. Daarnaast is het goede voorbereiding op allerhande sporten. Wij hopen natuurlijk dat er een fijne generatie volleyballers uit opgroeit."

De deelnemers maar ook de ouders en grootouders hebben er veel plezier in. Opa Paul Giezeman is een trouw bezoeker van de lessen op zaterdag, samen met kleindochter Jinthe beleeft hij een leuk uurtje: "Het is een vaste groep die steeds iets uitbreidt in vaardigheden maar ook in aantal deelnemers, het leuke ervan is dat mijn kleindochter vrijdags al vraagt of we weer naar funvolleybal gaan. Probeer dat als grootvader maar eens te weigeren." Verreweg de meesten funners starten dan ook na de meivakantie op zaterdagochtend om 10.00 uur met het funbeachen, een logisch vervolg op de zaal-funvolleybal.

Bron en foto: Croonenburg

Meer berichten