Logo uitkijkpost.nl
Foto: Egmond Wandelmarathon op Facebook
Foto: Egmond Wandelmarathon op Facebook
Regio

€ 9000 voor Reumafonds tijdens Egmond Wandel Marathon 2017

  Sport

Ruim 13.000 deelnemers verschenen dit weekend aan de start tijdens de 14e editie van de Egmond Wandel Marathon.

Op beide dagen konden de deelnemers starten tussen 08.00 en 10.30 uur 's morgens. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden, namelijk 10,5 of 21,1 kilometer. Ook is er de keuze om één of twee dagen te wandelen. Wandel je twee dagen 10,5 kilometer, dan heb je na de finish op zondag een halve marathon gelopen. Loop je beide dagen 21,1 kilometer, dan heb je een hele marathon gewandeld als je op zondag over de finish gaat.  

Het parcours van beide afstanden gaat langs het Noordzeestrand en door het Noord-hollands Duinreservaat, enerzijds een schitterend natuurgebied en anderzijds een pittige uitdaging om de conditie te beproeven en weerstand te bieden aan het rulle zand, de wisselende weersomstandigheden en het glooiende terrein.

De omstandigheden dit weekend waren fantastisch. Het was weliswaar koud, maar met de zon erbij was het mooi wandelweer. 

De Egmond Wandel Marathon steunt een goed doel, namelijk het Reumafonds. Wandelen is een mooie manier van bewegen. Het houdt spieren sterk en gewrichten soepel. Dit jaar is er maar liefst € 9000 ingezameld voor het Reumafonds. Op zaterdag werd de cheque in ontvangst genomen door Anita Witzier en Marcel Karperien.

Bron: www.egmondwandelmarathon.nl

Reageer als eerste
Meer berichten