Afbeelding

Ruim 400 deelnemers sluiten 2016 sportief af met oudjaarsloop AV Castricum

Sport Castricum

Op oudjaarsdag vond de 3e Strand- en Duinloop plaats. De temperatuur was net boven het vriespunt, het was mistig, maar dat weerhield ruim 400 deelnemers er niet van om af te reizen naar Castricum. Veel lopers wilden nog even een laatste loop doen voordat ze volgende week aan de halve of kwart marathon in Egmond meedoen.

Trainers van AV Castricum, Kees Vrolijk en Marijn van der Graaf verzorgden een warming-up voor de 23 deelnemende pupillen van AV Castricum. Om 10.15 uur klonk het startschot voor de deelnemers van de 2,3 en 4 km. Veel pupillen, junioren en hun ouders stonden klaar en stoven er vandoor. Vanaf een halve ronde op de atletiekbaan ging de route over naar het bos, daar stonden vrijwilligers klaar om de lopers te verwijzen naar de route van de 2,3 of 4 km. De deelnemers op de langere afstanden vonden de routes pittig, door de kou en de tegenwind op het strand.

In het clubhuis stonden schalen klaar met meer dan 500 heerlijke oliebollen, gebakken door vrijwilligers van AV Castricum. Elke deelnemer kon na de finish een oliebol ophalen, dit was een fijne beloning voor de lopers.

Bij de prijsuitreiking werden de prijzen uitgereikt door Irene Kos, de enige echte 'ronde-miss' volgens wedstrijdleider Oscar Wokke. De jeugdige winnaars ontvingen een fraaie medaille. De winnaars bij de volwassenen een zak verse oliebollen.

Bron: Atletiekverening Castricum

Foto: Bert Oudendijk