Afbeelding

Gezellige Oudjaarsloop voor jong en oud bij AV Castricum

Sport Castricum

Oudjaarsdag zaterdag 31 december organiseert Atletiek Vereniging Castricum de derde van de vier Strand- en duinlopen van dit seizoen.

Voor beginnende en gevorderde hardlopers
Iedereen kan meedoen, en je hoeft geen lid te zijn van een atletiekvereniging. Beginnende lopers kunnen meedoen aan de loop over 4 kilometer. De start is op de atletiekbaan aan de Zeeweg, en de route voert door het duingebied. De gevorderde lopers kunnen kiezen voor 10,5 km of 15 km. Deze beide routes voeren door het duingebied en over het strand, en zijn een uitstekende voorbereiding op de Halve Marathon van Egmond een week later. De Strand- en duinlopen staan in de regio bekend als een gezellig en kleinschalig evenement, met bij iedere loop zo'n 400 hardlopers van jong tot oud aan de start.

Jeugd 

Ook aan de jeugd is gedacht. De jeugd van 5 tot en met 12 jaar kan meedoen aan de speciale jeugdloop over 2,3 km. Het parcours van deze route maakt vanaf de atletiekbaan een ronde nabij Johanna's Hof. Het leuke hier is dat ouders met de kinderen mee kunnen lopen. Jeugd vanaf 12 jaar kan kiezen tussen de  4 km of de langere afstanden. Voor alle kinderen is er bovendien een leuke herinnering, en voor de beste drie jongens en meisjes in verschillende leeftijdscategorieën zijn er prijzen te verdelen.

Oliebollen

AV Castricum trakteert iedere deelnemer op een heerlijke oliebol. Ook zijn warme chocomel en glühwein aan de bar verkrijgbaar.

Inschrijven
Van te voren inschrijven voor de loop is aan te raden, dat kan tot en met donderdagavond 29 december via www.avcastricum.nl. Deelnemers die reeds in het bezit zijn van een geldige PWN duinkaart kunnen korting krijgen op de voorinschrijving. Wel dient bij het ophalen van het startnummer de eigen duinkaart getoond te kunnen worden. Inschrijven op de dag zelf kan ook, dat is alleen iets duurder.

Start
Alle routes starten vanaf de atletiekbaan aan de Zeeweg in Castricum. De korte afstanden (2,3 km en 4 km) starten om 10.15 uur. De langere afstanden om 10.45 uur. Na afloop kun je terecht in het gezellige clubhuis van AV Castricum voor een hapje of drankje. Tevens is douchegelegenheid aanwezig.