Afbeelding

Tafeltennis jeugdlid seniorenkampioen

Sport Castricum

Limmen- Het jeugdlid Sanne Briefjes levert prestatie van formaat door een reeks van successen in het afgelopen seizoen.

Begin december speelde jeugdlid Sanne Briefjes van tafeltennisclub Limmen-Heiloo, voor het eerst uitkomend als 1e jaar junior, bij de kwartfinale Nationale Jeugdmeerkampen te Almere.

Ze won overtuigend al haar wedstrijden en plaatste zich voor de Top 24 die 12 februari 2017 wordt gehouden in Assen.

Ook haar zusje Roos boekte succes bij de welpen en plaatste zich zelfs direct voor de Top 12 van Nederland.

Afgelopen zaterdag 10 december werd het clubkampioenschap senioren van de Limmense tafeltennisclub gespeeld, waarbij de 15-jarige Sanne een prestatie van formaat leverde door het clubkampioenschap op haar naam te schrijven. In de voorronde verloor ze weliswaar één partij en wel tegen haar eigen coach Arjan Barendse die haar tactiek door en door kent.

Maar in de kruisfinale werd haar coach, vorig jaar nog clubkampioen, uitgeschakeld en ging de finale tussen Mark Stoop en Sanne Briefjes.

En het werd een finale zoals men het graag ziet, met een beslissing in de vierde set. Door een 3-1 overwinning werd voor het eerst in de geschiedenis van de club een vrouwelijke junior clubkampioen.

Hiermee bewees Sanne dat zij er klaar voor is om in de voorjaarscompetitie 2017 uit te komen voor het 1eseniorenteam van Limmen.

Het seniorenteam bestaande uit Henk-Jan den Ouden – Mark Stoop – Mike Valk en Arjan Barendse zijn in de najaarscompetitie kampioen geworden in de 3e klasse waarmee promotie naar 2e klasse een feit is.  Sanne Briefjes zal plaats van haar leermeester Arjan Barendse overnemen in het 1e team.