Jan Crelis Wamsteker, Odin Pronk, Bart Wierenga en Dave Koelman
Jan Crelis Wamsteker, Odin Pronk, Bart Wierenga en Dave Koelman

Castricumse Rugby Club goed vertegenwoordigd in Nederland onder 18

Sport Castricum

Jan Crelis Wamsteker, Odin Pronk, Bart Wierenga en Dave Koelman en zijn geselecteerd voor het Nationale rugby team onder 18 jaar.

Het team wordt getraind door Tijmen Vader en de Castricummers Mats Marcker en Wiet van Duin.

In April 2017 zullen zij deelnemen aan het Europees kampioenschap dat in Frankrijk wordt gespeeld. Het doel is promotie naar de A poule.

In de voorbereiding zullen er een aantal oefenwedstrijden gespeeld worden tegen sterke tegenstanders uit de A poule. Zondag 2 oktober is de voorbereiding gestart en reisde NL U18 af naar Keulen (Fürth) om het op te nemen tegen het nationale team van Duitsland. Een team dat al jaren uitkomt in de A poule. Nederland startte nerveus. Kleine foutjes die direct door de Duitsers werden afgestraft. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg het team steeds meer vertrouwen en lef. Met tries van Odin en Bart bleef het spannend tot in de laatste minuut. Ondanks het verlies van 20-14 biedt het vertoonde spel voldoende perspectief voor de toekomst.

De 4 Castricumse Colts gaan voor rugby. Na deelname aan het talentenprogramma van Rugby Academy NoordWest door Jan, Odin en Dave spelen de laatste twee op dit moment in de UK. Dave traint en speelt bij het Stamford College in Engeland en Odin bij het Cardiff and Vale College in Wales. Bart Wierenga neemt deel aan het full time trainingsprogramma NTC van Rugby Nederland.

U kunt NL Rugby U18 volgen op: www.facebook.com/nlrugbyu18

Foto's:  Marina Pronk

Odin Pronk
Bart Wierenga