Afbeelding
Foto: Tapperij De Stiefel op Facebook

‘’De terrassen zijn geen probleem, maar juist een deel van de oplossing!’’ (update)

Politiek Castricum

CASTRICUM - Ralph Castricum, Fractievoorzitter van Forza! Castricum heeft dinsdag 13 april een motie ingediend waarin burgemeester Toon Mans opgeroepen wordt zijn standpunt inzake het openen van de terrassen te wijzigen. Eerder liet Toon Mans weten begrip te hebben voor het besluit van het demissionaire kabinet om de versoepelingen, waaronder het openen van de terrassen, uit te stellen. 

Lees ook: Toon Mans: begrip voor uitstel versoepelingen

Diverse burgemeesters hebben opgeroepen om de terrassen zo snel mogelijk weer te openen, omdat het niet meer te handhaven valt. Forza! Castricum roept op haar beurt op om de stellingname van de diverse burgemeesters te ondersteunen en samen het signaal af te geven aan het demissionair kabinet om direct alle terrassen te openen. “De terrassen zijn geen probleem, maar juist een deel van de oplossing! Hup burgemeester! De terrassen moeten zo snel mogelijk weer open!”, aldus Ralph Castricum. 

Forza! is van mening dat door het per direct openen van terrassen de grote drukte in parken, bossen en andere openbare plaatsen verlicht kan worden en dat horecabedrijven zeer goed in staat zijn om de anderhalvemeterregel goed uit te voeren. Ralph Castricum laat weten dat Roel Beems en Leo van Schoonhoven van CKenG voornemens zijn om de motie donderdag 22 april te steunen. Tevens laat Ralph Castricum weten dat mocht burgemeester Toon Mans bij zijn standpunt blijven, Forza! Castricum een motie van afkeuring in gaat dienen.

Update: Nu het demissionaire kabinet aangekondigd heeft de terrassen per 28 april te gaan openen, heeft fractievoorzitter Ralph Castricum besloten de motie aan te houden, maar deze zal niet meer in de commissie worden behandeld. Wel laat hij weten dat als de situatie onverhoopt toch verandert, hij de motie alsnog in stemming brengt.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57