Logo uitkijkpost.nl
Foto: Tapperij De Stiefel op Facebook
Castricum

‘’De terrassen zijn geen probleem, maar juist een deel van de oplossing!’’ (update)

  Politiek

CASTRICUM - Ralph Castricum, Fractievoorzitter van Forza! Castricum heeft dinsdag 13 april een motie ingediend waarin burgemeester Toon Mans opgeroepen wordt zijn standpunt inzake het openen van de terrassen te wijzigen. Eerder liet Toon Mans weten begrip te hebben voor het besluit van het demissionaire kabinet om de versoepelingen, waaronder het openen van de terrassen, uit te stellen. 

Lees ook: Toon Mans: begrip voor uitstel versoepelingen

Diverse burgemeesters hebben opgeroepen om de terrassen zo snel mogelijk weer te openen, omdat het niet meer te handhaven valt. Forza! Castricum roept op haar beurt op om de stellingname van de diverse burgemeesters te ondersteunen en samen het signaal af te geven aan het demissionair kabinet om direct alle terrassen te openen. “De terrassen zijn geen probleem, maar juist een deel van de oplossing! Hup burgemeester! De terrassen moeten zo snel mogelijk weer open!”, aldus Ralph Castricum. 

Forza! is van mening dat door het per direct openen van terrassen de grote drukte in parken, bossen en andere openbare plaatsen verlicht kan worden en dat horecabedrijven zeer goed in staat zijn om de anderhalvemeterregel goed uit te voeren. Ralph Castricum laat weten dat Roel Beems en Leo van Schoonhoven van CKenG voornemens zijn om de motie donderdag 22 april te steunen. Tevens laat Ralph Castricum weten dat mocht burgemeester Toon Mans bij zijn standpunt blijven, Forza! Castricum een motie van afkeuring in gaat dienen.

Update: Nu het demissionaire kabinet aangekondigd heeft de terrassen per 28 april te gaan openen, heeft fractievoorzitter Ralph Castricum besloten de motie aan te houden, maar deze zal niet meer in de commissie worden behandeld. Wel laat hij weten dat als de situatie onverhoopt toch verandert, hij de motie alsnog in stemming brengt.

Meer berichten