Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Regio

Ga met de burgemeester mee naar het democratiefestival

  Politiek

Dansen op Danny Vera, in gesprek met minister Ollongren of leren speechen als Obama, het kan op het democratiefestival in Nijmegen. Gemeente Castricum organiseert een busreis naar dit unieke evenement. De bus van burgemeester Mans is nu nog leeg! Pak je kans en ga mee! Meld je dan aan via bestuurssecretariaat@castricum.nl. Het festival wordt op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus gehouden op het eiland Veur Lent in Nijmegen. De Castricumse bus gaat op zaterdag 31 augustus.

Wat gaat er gebeuren?
Het Democratiefestival is bedoeld om onze democratie te vieren. Een eigen mening hebben, met elkaar in discussie kunnen gaan en in vrijheid leven zijn zaken die we als vanzelfsprekend ervaren, maar dat is het niet. Het is goed om daar eens per jaar bij stil te staan. Het festival biedt een podium om je mening te verkondigen, met elkaar in gesprek te gaan, verdiepende vragen te stellen en kennis te maken met interessante (on)bekende Nederlanders. Het is een bont gezelschap dat op het eerste landelijke Democratiefestival aan bod komt. Sprekers als Hugo Borst, Barbara Baarsma en Kajsa Ollongren zijn aanwezig, maar ook Merol, Herman Pleij en cabaretier Kasper van der Laan komen naar Nijmegen.

Er is nog veel meer te doen, bijvoorbeeld workshops, sportclinics en theater. Tegen de avond komen er optredens van artiesten, ook hier is ruimte voor eigen inbreng bij de Tante Joke Karaoke Band en het Singlefeestje.

Een festival voor heel Nederland
Het Democratiefestival is een initiatief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Het is gratis toegankelijk. Iedereen is welkom: jong en oud. Bezoekers kunnen zich aanmelden via de website www.democratiefestival.nu. Naast open inschrijving zijn alle burgemeesters, commissarissen van de Koning en dijkgraven van Nederland uitgenodigd om met een bus inwoners naar Veur Lent in Nijmegen te komen. Deze oproep werd door burgemeester Mans warm beantwoord.

Kijk voor een complete preview en meer informatie over het programma en verblijfsmogelijkheden in Nijmegen op www.democratiefestival.nu.

Meer berichten