Logo uitkijkpost.nl
Marcel Steeman
Marcel Steeman (Foto: Emil de Jong, www.kijklens.nl, via facebookpagina Marcel Steeman)
Regio

Marcel Steeman voorlopig op plaats 4 Provinciale Statenverkiezingen

  Politiek

Donderdag 8 november heeft D66 zijn advieslijst met de kandidaten voor de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart 2019 gepresenteerd. Castricummer Marcel Steeman staat 4e op de lijst. In november zullen de leden via interne verkiezingen de definitieve volgorde van de lijst bepalen.

Leden konden zich tot 28 september kandidaat stellen voor plek 2 en lager op de lijst. De lijstadviescommissie heeft in oktober gesprekken gevoerd met de kandidaten en deze advies-lijstvolgorde bepaald. Eerder zijn er al interne verkiezingen geweest voor de rol van lijsttrekker.

Steeman laat op zijn facebookpagina weten trots te zijn op de 4e plek: "Een -voorlopige- enórm toffe plek op de D66- lijst voor de Provinciale Statenverkiezingen PS19: plaats 4 en daarmee de "hoogste nieuwe binnenkomerrrrr". Superveel zin in en enorm trots op deze plek tussen zoveel andere goede kandidaten." De gehele lijst is te vinden op www.noordholland.d66.nl.

Om de vier jaar worden de leden van de Provinciale Staten gekozen. Aan deze verkiezingen kunnen, naast de landelijke politieke partijen, ook provinciale partijen meedoen. De leden van Provinciale Staten kiezen eens in de vier jaar de leden van de Eerste Kamer. Dat doen ze kort nadat ze zijn aangetreden. De vorige Provinciale Statenverkiezingen zijn gehouden op 18 maart 2015. De volgende Provinciale Statenverkiezingen zijn op 20 maart 2019.

Bronnen: www.noordholland.d66.nl, www.parlement.com en de facebookpagina van Marcel Steeman
Foto: Emil de Jong, www.kijklens.nl, via facebookpagina Marcel Steeman

Meer berichten