Logo uitkijkpost.nl
Foto: Erika Dekker-de Groot
Castricum

De Finale, slotdebat in Theater Koningsduyn

  Politiek

Zondagavond 18 maart organiseerden Omroep Castricum, Ondernemersvereniging Castricum, de Limmer Ondernemersvereniging en Goed Contact gezamenlijk Het Grote Slotdebat: De Finale.

In een uitverkochte zaal van Theater Koningsduyn gingen alle lijsttrekkers met elkaar in debat. De mensen die in de zaal aanwezig waren en degenen die thuis de uitzending van de Omroep Castricum volgden konden online reageren en meestemmen op de stellingen die aan de orde kwamen.

Als eerste kregen alle lijsttrekkers een minuut lang de tijd voor een pitch. Daarna gingen ze met elkaar in debat. Via 34 stellingen konden zij hun mening geven door achter een dranghek met een groene duim omhoog of een rode duim naar beneden te gaan staan. Er was een lagerhuisdebat, er kwamen stellingen uit de hoge hoed en er was ook een één-op-één-debat, waarbij de lijsttrekkers elk één andere lijsttrekker uitdaagden met een hen onbekende stelling.

De stellingen gingen onder andere over het nieuw te bouwen zwembad, de afschaffing van de hondenbelasting, wel of geen bebouwing van het buitengebied, eventuele hoogbouw in de dorpskern en cameratoezicht in het horecagebied.

In de pauze werd het aanwezige publiek vermaakt door de jonge Castricumse cabaretier Maurits Hazeleger.

Bent u er al helemaal uit en wilt u op woensdag 21 maart als eerste van Nederland uw stem uitbrengen, dan kan dat op het station van Castricum. Daar kunt u vanaf 0.00 uur stemmen.

Tekst: Erika Dekker-de Groot

Meer berichten