Logo uitkijkpost.nl
Foto: Ulleo via Pixabay
Castricum

DrEaMOCRATIE

  Politiek

Komt u vrijdag 2 maart ook dromen van een nieuwe Democratie? Democratie: wat was dat toch precies? Volgens Google is het "Heerschappij van het Volk". Burgers hebben dus de macht. Toch voelt dit de laatste paar weken misschien anders? Landelijk zien we deze weken liegende ministers opstappen en een referendumwet sneuvelen. En hoe gaat het lokaal, met de gemeenteraadsverkiezingen in zicht?

In een opmars naar lokale verkiezingen zien we een brede waaier aan lokale politici – voor de gelegenheid in kleurige regenjacks – die weer eens de burger komen 'opzoeken' op de lokale markt. Met het inkleuren van een vakje op een stembiljet geeft u uw inspraak voor de komende vier jaar uit handen. Is dat een zorg minder? Of voelt het als het afnemen van uw democratische bevoegdheden? U heeft immers ook niets meer te zeggen over onderwerpen of problemen van volgend jaar, of het jaar erop. Zaken waar u als burger nog niet over heeft kunnen nadenken omdat ze niet speelden tijdens de laatste verkiezingen. Na de verkiezingen volgt het politieke spel, met haar eigen dynamiek, akkoordjes en coalities. Alles met een planningshorizon van 4 jaar – de volgende verkiezingen. De vraag is of dat beter kan…

Hoe ziet een democratie er uit die burgers helpt, inspraak beter regelt en ruimte creëert voor initiatieven van burgers? Hoe ziet een democratie eruit die ons in staat stelt om belangen van burgers boven de belangen van grote ondernemingen te stellen? Een democratie die rechtvaardig is en rekening houdt met zwakkeren en met de toekomst van onze planeet. 

In het TT Café van 2 maart wordt dit onderwerp besproken. Het is leuk als u meedenkt! Heeft u een voorstel voor de democratie van uw dromen? Een concept of geheel uitgewerkt, dat maakt nu natuurlijk nog niet veel uit. Deel uw idee met de aanwezigen van het TT Café. Dat kan aan de hand van een korte (!) presentatie, een pitch, verhalen, tekeningen, een lied of een gedicht. Wat wordt uw idee? Houd er rekening mee dat er op 2 maart meer ideeën zijn, en u maar een paar minuten de tijd heeft. 

En misschien komt van dromen wel doen … ?

Meer informatie over Transition Town Castricum vindt u op de website: ttcastricum.nl

Welkom op vrijdagavond 2 maart 19:30 – 21:00 uur (inloop vanaf 19:00 en na 21:00 uur kunt u nog even napraten als u dat leuk vindt).
Locatie: ClubMariz, Dorpsstraat 72, Castricum.
Kosten: gratis (consumpties voor eigen rekening).

Bron: Transition Town Castricum

Meer berichten