Logo uitkijkpost.nl
Bart van Hofwegen richt het woord tot wethouder Steeman
Bart van Hofwegen richt het woord tot wethouder Steeman (Foto: Erika Dekker-de Groot)
Castricum

Herinrichtingsplan Kleibroek van tafel

  Politiek

CASTRICUM - Dat de herinrichting van de Kleibroek leeft bij de omwonenden, was al enige tijd duidelijk zichtbaar aan de spandoeken en protestborden langs de Kleibroek en op de Social Media waar de gemeente en Wethouder Steeman in het bijzonder het moesten ontgelden.

Maandagavond hebben actievoerders ruim gehoor gegeven aan de oproep van de initiatiefnemers van de handtekeningenactie om gezamenlijk de ruim vierhonderd handtekeningen (ongeveer 85% van de huishoudens) aan te bieden aan wethouder Steeman. Dit om duidelijk te maken dat de actiebereidheid tegen het huidige herinrichtingsplan, met afsluiting van de zijwegen van de Kleibroek, hoog is. Die boodschap is luid en duidelijk overgekomen. 

De wethouder gaf aan verheugd te zijn dat de omwonenden van de Kleibroek een glashelder antwoord hebben gegeven op zijn uitnodiging aan voor- en tegenstanders van de herinrichtingsplannen zich te melden via een speciale site van de gemeente Castricum. Dat de tegenstanders blijkbaar weinig vertrouwen hadden in de geëigende weg en er voor gekozen hebben via een handtekeningenactie hun ideeën kenbaar te maken doet hier niets aan af. Het gaat om een breed gedragen oplossing die goed is onderbouwd. Dat betekent dat de inspraak geslaagd is tot zover.  

Wethouder Steeman kon de aanwezigen toezeggen dat het huidige plan van tafel gaat en er een nieuw plan zal worden ontwikkeld waarin alle reacties worden meegenomen en waarbij de omwonenden via de vertegenwoordigers van de bomen-, duinplanten- en oranjebuurt nauw betrokken zullen worden. Hij kon echter niet toezeggen dat er geen enkele zijweg wordt afgesloten, maar dan alleen als het noodzakelijk is voor de verkeersveiligheid.

Meer berichten