Logo uitkijkpost.nl
Castricum

Motie van treurnis om verlichting gemeentehuis

  Politiek

Opnieuw heeft de verlichting in het Gemeentehuis van Castricum het gehele weekend volop gebrand.

'Castricum Kern (en) Gezond' (CKenG) heeft na vergelijkbare voorvallen al eerder om maatregelen gevraagd. Ondanks toezeggingen door het College zijn die maatregelen of niet getroffen, of blijken ze niet adequaat te werken. Alle lampen waren zaterdag 3 en zondag 4 september aan, inclusief de avond en de nacht.

De fractie van CKenG is de verspilling zat en heeft nu een Motie van Treurnis ingediend. Dit omdat de Raad de afgelopen jaren al meerdere moties heeft aangenomen die toezien op duurzaamheid en het voorkomen van onnodig energieverbruik.

Fractievoorzitter Roel Beems zegt in zijn toelichting: "Onnodig verbruik van energie is slecht voor het milieu en de gemeentelijke financiën, maar naar inwoners geeft het bovendien het signaal af van een onverschillige overheid die niet in staat is om het goede voorbeeld te geven".

In de motie wordt de Raad gevraagd zijn teleurstelling uit te spreken over de gang van zaken en het College opgedragen om gemeentelijke verlichting niet meer te laten branden als dat niet nodig is. De behandeling en besluitvorming zal plaatsvinden op donderdag 15 september.

Meer berichten