Afbeelding
Foto: Politie Basisteam Alkmaar op Facebook

Aanrijdingen in Castricum en Limmen en snelheidscontrole Akersloot

Politie Castricum

De politieberichten van maandag 29 augustus tot en met zondag 4 september:

Castricum

Op maandag 29 augustus om 07.47 uur heeft er een verkeersongeval plaatsgevonden op de N203 te Castricum. De bestuurders van respectievelijk een personenauto en een motor reden beiden vanuit Castricum in de richting van Uitgeest. De bestuurder van de personenauto keerde op de weg (zonder richting aan te geven), ter hoogte van hectometerpaal 60.1, over het verdrijvingsvlak en over een doorgetrokken streep zonder de motorrijder voor te laten. De motorrijder reed eveneens over het verdrijvingsvlak en dezelfde doorgetrokken streep. De motorrijder is vervolgens tegen de zijkant van de kerende personenauto gereden. De motorrijder is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Dit vanwege de impact en de beschadigingen op zijn helm.

Limmen

Dinsdag 30 augustus om 13.12 uur vond er een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fiets op de kruising Enterij/Schoolweg. De bestuurder van een personenauto verleende geen voorrang aan een fietser die van rechts kwam. De fietser werd een aantal meters meegesleurd met de auto voordat deze tot stilstand kwam. Fietser was na de aanrijding goed aanspreekbaar maar is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Akersloot

Dinsdag 30 augustus heeft er tussen 13.15 en 16.00 uur een radarcontrole plaatsgevonden op de Geesterweg te Akersloot. Er waren 260 passanten en hiervan krijgen er 31 een proces-verbaal thuis gestuurd. De maximumsnelheid aldaar bedraagt 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/u.