Afbeelding
Foto: Monique de Jager

Jongen neergestoken, inbraken en hijgende schapen

Politie Castricum

CASTRICUM - Het politienieuws van maandag 8 t/m zondag 14 augustus.

Castricum

Inbraak strandtent
Op zaterdag 13 augustus is tussen 02.45 en 08.45 uur ingebroken in een strandtent. Na Bergen aan Zee en Egmond aan Zee was Castricum nu helaas aan de beurt. Er zijn flink wat eigendommen weggenomen. Getuigen van deze ergerlijke inbraak kunnen zich melden bij de politie op 0900-8844 en op het politiebureau Castricum, geopend iedere maandag en donderdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Jongen neergestoken
Op zondag 14 augustus rond 00.30 uur werd een 16-jarige jongen uit Castricum op de Middenweg in Heerhugowaard met letsel aangetroffen. Hij raakte gewond bij een steekincident die vermoedelijk even eerder plaatsvond in de nabijgelegen Bomenwijk. Een voorbijganger verleende eerste hulp. Het slachtoffer is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. In de omgeving werd door de politie onderzoek gedaan. Er is nog geen verdachte aangehouden. De politie doet onderzoek naar de aanleiding van het incident en komt graag in contact met getuigen of mensen die meer informatie hebben. (Bron en meer informatie: www.politie.nl.)

Limmen

Inbraak woningen
Tussen dinsdag 9 augustus 19.30 uur en woensdag 10 augustus 07.15 uur is in een woning aan de Molenweg ingebroken. Men is via een zijraam in de bijkeuken met braak binnen gekomen. De woning bleek in zijn geheel doorzocht. Er bleek een sieradenkastje te zijn weggenomen.

Ook bleek er tussen maandag 8 en vrijdag 12 augustus in een woning aan de Burgemeester Nieuwenhuizenstraat te zijn ingebroken. De bewoners waren op vakantie. Hier zijn de daders na forceren van een boven-klapraam de woning ingegaan.

Hijgende schapen
Op zaterdag 13 en zondag 14 augustus zijn er meerdere meldingen geweest over koppeltjes schapen in de polder, die hijgend, zonder beschutting en mogelijk zonder water in het veld stonden. Steeds bleek het om koppeltjes te gaan die gelukkig wel in de sloot konden drinken. Ze hijgen zo omdat het erg warm is. Beschutting zou wel beter zijn, maar is niet levensbedreigend. Vanaf maandag 15 augustus zal dit euvel over zijn in verband met lagere temperaturen.