Afbeelding
Foto: aangeleverd

Mishandeling, fietsdiefstal en acht man vast in de lift

Politie Castricum

De politieberichten van maandag 18 tot en met zondag 25 juli:

Castricum 

Maandagavond 18 juli heeft er een verkeerscontrole plaatsgevonden op de Ruiterweg en op de Beverwijkerstraatweg. Dit naar aanleiding van klachten uit die buurten. Van 19.00 - 19.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Ruiterweg. Daarnaast zijn er motoren aan de kant gezet om te controleren voor het hebben van decibellenkillers. Op de Ruiterweg zijn geen bekeuringen uitgeschreven. Van 19.30 - 20.00 uur snelheidscontrole gehouden op de Beverwijkerstraatweg. Hier zijn 2 bekeuringen geschreven. Eén voor telefoon vasthouden op de scooter en één voor bumperkleven. 

Dinsdagmiddag 19 juli tussen 15.00 - 16.30 uur is er een bromfietscontrole gehouden op de Zeeweg te Castricum. Er zijn 30 brommers gecontroleerd en er zijn in totaal acht processen-verbaal aangezegd voor diverse feiten. Opvallend was dat er een grote hoeveelheid jeugd uit Zaanstad en omstreken naar het strand in Castricum komt.

Donderdagmiddag 21 juli heeft er een mishandeling plaatsgevonden op de Asserlaan te Castricum. Aanleiding van de mishandeling was een verkeersconflict. Bestuurder van een pakketdienst reed helemaal links en hierdoor moest de bestuurder van een personenauto zijn auto in een parkeervak rijden om een aanrijding te voorkomen. Hierop heeft laatstgenoemde de bestuurder van de pakketdienst aangesproken waarop een handgemeen volgde en de bestuurder van de personenauto letsel opliep.  

Zondag 24 juli om 03.00 uur melding dat er in de lift bij het NS-perron acht jongemannen vastzitten. De jongens waren eerst al vervelend tijdens de horeca. Ze waren onder andere belletje aan het trekken en met een ontbloot bovenlijf voor de ringdeurbel gaan staan. De mannen zijn toen snel weggerend. Ongeveer 30 minuten later kwam de melding dat er dus acht mannen vast zaten in de lift en dat de brandweer al ter plaatse was om de lift te openen. De lift zat tussen twee verdiepingen vast. De oorzaak was dat de mannen met zijn achten aan het springen waren. Hierdoor is de lift vastgelopen. De mannen kregen het goed warm, want ze zaten als sardientjes klem in een te klein hokje. De mannen hadden ook al hun bovenkleding uit. De brandweer had de mannen na 15 minuten los. De mannen waren goed warm, bijna oververhit en ook flink onder invloed van drank. Ze kunnen een proces-verbaal tegemoet zien van openbare dronkenschap. Mocht er schade aan de lift zijn ontstaan dan zullen ze de schade moeten betalen. 

Afgelopen week zijn er ook weer diverse fietsen gestolen vanaf het strandplateau te Castricum. Een nieuw fenomeen is dat er nu ook helmen worden gestolen uit de buddyseats of vanaf een motor, terwijl de helm dan vastgezet wordt met een ketting.