Afbeelding
Foto: Monique de Jager

Drankrijders en inbraak woning

Politie Castricum

CASTRICUM - Het politienieuws van maandag 30 mei t/m zondag 05 juni.

Castricum

Rijden onder invloed van alcohol
Maandagochtend 30 mei, omstreeks 05.00 uur kreeg de politie melding dat een vrouw, vermoedelijk onder invloed van alcohol tegen een andere auto was aangereden op de Prof. van der Scheerlaan te Castricum. Een getuige die achter haar reed heeft hierop de meldkamer gebeld en haar sleutels afgepakt. De politie trof de bestuurster, een 28-jarige inwoonster van Beverwijk, aan in een witte personenauto, achter het stuur. In de auto zag de politie 2 flessen witte wijn staan. 1 fles was dicht, in de andere fles zat nog een bodempje. De agenten wilden deze bestuurster een ademtest afnemen. Deze test lukte herhaaldelijk niet. Hierop is de bestuurster aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar. Daar werd een ademanalyse afgenomen. De uitslag van het ademonderzoek was 845 ug/l. Het rijbewijs van verdachte werd ingevorderd.

Op zaterdag 4 juni, omstreeks 18.50 uur zagen agenten een man als bestuurder van een snor-bromfiets over de rijbaan van de Heerenweg rijden in plaats van het fietspad. Op een stopteken reageerde de bestuurder niet, pas na enige moeite stopte de man. De agenten roken direct een alcohollucht, tevens was de man onvast ter been. De bestuurder, een 65-jarige man uit Egmond Binnen, werd onderworpen aan een blaastest. Deze blaastest gaf een flinke alcoholindicatie aan. Hierop is de man meegenomen naar politiebureau Castricum. Aldaar blies deze bestuurder op het ademanalyse apparaat 795 Ugl. Zijn rijbewijs is daarop ingevorderd en een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Limmen

Inbraak woning
Dinsdag 31 mei, was er een melding van een inbraak bij een woning aan de Visweg. De inbraak is vermoedelijk tussen zondagmiddag en dinsdagochtend gepleegd. Men is de woning binnengedrongen na het openbreken van de voordeur. Omdat de bewoners nog op vakantie waren is het niet bekend wat er werd gestolen. De hele woning werd doorzocht.