Afbeelding
Foto: Politie Basisteam Alkmaar op Facebook

Beelden bandensteker gezocht en drankrijder

Politie Castricum

CASTRICUM - Het politienieuws van de gemeente Castricum tot en met zondag 29 mei.

Castricum/ Limmen

Vernielingen aan auto’s
In de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 mei werden er in Limmen in de omgeving Bogerdlaan, Clusiuslaan en Vijverlaan en Castricum in de omgeving van de Hendrik Casimirstraat en de Willem de Zwijgerlaan in totaal 21 vernielingen aan autobanden bij de politie gemeld. (7x in Limmen en 14x in Castricum). Hierbij werden er minimaal 1 en soms 2 banden van de auto lek geprikt.

De vermoedelijke dader zou een man op een fiets kunnen zijn. Heeft u enig idee wie hiervoor verantwoordelijk zou kunnen zijn of heeft u misschien beelden van de betreffende nacht waarop de dader te zien is, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. U kunt ook via www.politie.nl een bericht naar de wijkagent sturen.

Limmen

Rijden onder invloed van alcohol
Op vrijdagochtend 27 mei werd omstreeks 02.50 uur op de Hogeweg een bestuurder van een personenauto, een 65-jarige man uit Limmen, betrapt op het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Bij de controle bleek dat de man met dubbele tong sprak en onvast ter been was. Een ademanalyse aan het politiebureau wees uit dat hij 3x de toegestane maximum waarde had overschreden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingenomen.