Logo uitkijkpost.nl
Foto: Politie Basisteam Alkmaar op Facebook
Castricum

(Auto)inbraken, mishandeling en verkeersongevallen

  Politie

De politieberichten van maandag 9 tot en met zondag 15 mei 2022

Castricum

Tussen vrijdag 13 mei 18.00 uur en zaterdag 14 mei 15.00 uur is er ingebroken bij een personenauto op de M.L. Kinglaan. Buurman kwam eerst met bosje sleutels van de auto bij aangever, toen aangever verder ging kijken bleek hij diverse goederen te missen uit zijn auto.
Op Facebook was te lezen dat er op de Marshallstraat om 04.30 uur twee personen in iemands auto zaten. Toen ze in de gaten hadden dat ze ontdekt waren, zijn ze er vandoor gegaan. Er zijn toen ook spullen uit de auto weggenomen. Geen schade aan de voertuigen te zien.
Opmerking: je mag de politie ook bellen in de nachtelijke uren als er iets aan de hand is. Bij heterdaad 112 en anders 0900-8844

Zaterdag 14 mei om 23.18 uur melding van een verkeersongeval op de N203. Ter plaatse bleken twee fietsers frontaal met elkaar in botsing te zijn gekomen. Beide slachtoffers gewond. Een slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis en de ander kon zijn weg vervolgen. Mogelijk dat beide fietsers geen verlichting voerden.

Zondag 15 mei na het sluiten van de horeca is, om 03.00 uur, een 32-jarige man uit Limmen mishandeld. De aanleiding hiervan is het feit dat een vriend van de verdachte om een sigaret vroeg, toen het slachtoffer vertelde dat hij geen sigaretten had, kreeg hij van de verdachte een kopstoot. Verdachte is aangehouden en overgebracht naar politiebureau in Alkmaar.

Limmen

Tussen vrijdagmiddag 13 mei 16.00 uur en zaterdagochtend 14 mei 10.00 uur is er ingebroken bij een bedrijf aan de Maatlat. Roldeur aan de onderzijde eenvoudig geforceerd. Deze was alleen met de elektromotor afgesloten zonder verdere beveiliging. Uit het pand werd diverse gereedschap gestolen

Zondag 15 mei om 02.00 uur melding van een verkeersongeval tussen fietser en bromfietser op de Visweg. De fietser reed over de Visweg te Limmen. De bestuurder van de brommer reed met zijn bromfiets over de Visweg komende vanaf de Rijksweg over de weg in dezelfde richting als de fietser. Plots stopte de fietser, stapte van zijn fiets, draaide zich om en ging voor de brommer staan, hierdoor kon de bestuurder van de brommer een aanrijding met de fietser niet meer voorkomen. De fietser raakte door de aanrijding gewond aan zijn been, rug en hoofd. Een vriend van de fietser, die later ter plaatse kwam, vertelde dat ze samen in de kroeg hadden gezeten en dat ze onder invloed van alcohol waren.

Akersloot

Dinsdag 10 mei om 23.15 uur melding op Madeliefpad dat er twee personen bij auto’s naar binnen kijken. Er is nog een zoekslag gemaakt maar geen personen aangetroffen.
Signalement:
Twee mannen, Marokkaans uiterlijk
Eén persoon had een baardje en kort dun haar.
Beide mannen zijn rond 170-180 cm en hadden beide een langere jas aan die over de billen viel.

Woensdagochtend 11 mei om 03.55 uur melding van een inbraak woning heterdaad op Madeliefpad. Bewoner gaf te kennen dat hij wakker werd toen zijn slaapkamer deur geopend werd en er vervolgens in zijn gezicht werd geschenen met een zaklamp. Hierop heeft hij iets geroepen en daarop hebben de personen de woning hals over kop de woning verlaten. Bewoner heeft niet gezien in welke richting de daders de woning hebben verlaten. Met meerdere eenheden is de omgeving ruim afgezet en is er een zoekslag gemaakt met de hondengeleider, echter geen spoor aangetroffen. Binnenkomst mogelijk door het openbreken van de achterdeur.

Meer berichten