Logo uitkijkpost.nl
Foto: Politie Basisteam Alkmaar op Facebook

15-jarige met hasjblokjes, inbraken in Akersloot en gezellige Koningsdag

  Politie

De politieberichten van maandag 25 april tot en met zondag 1 mei 

Castricum 

Maandagavond 25 april omstreeks 20.30 uur werden er bij een 15-jarige uit Castricum zes gripzakjes met hasjblokjes aangetroffen. Ouders hebben, namens de jeugdige, afstand gedaan van de drugs. Er zal nog een beslissing worden genomen over de afdoening van het bezit. 

Woensdagavond 27 april is de bestuurder van een bromscooter gecontroleerd op de Beverwijkerstraatweg. Bestuurder was niet in het bezit van een geldig rijbewijs omdat deze reeds ingenomen was. Ook het voertuig voldeed niet meer aan de technische eisen, uitlaat maakt te veel lawaai, motorblok vermoedelijk 125 cc. Helm was niet goed gekeurd en zat niet vastgemaakt op zijn hoofd. Op bureau de bromscooter op de rollerbank, daar werd 93 km gemeten. De verkeersondersteuning van de politie gaat de bromscooter verder onderzoeken. 

Koningsdag: 
Het was zeer druk al in de middag. Bij de feest-/muziektent voor de Balustrade en Johnny’s. Vermoedelijk 2000 mensen op het plein en vier portiers rond het feest. De sfeer erg goed en gezellig. Veel al oudere jongeren aanwezig. Het feest is keurig op tijd gestopt en de straten werden meteen goed schoon geveegd.
De gewone horeca ging om 21.00 uur open en liep gauw vol met het publiek vanuit de feesttent en ook veel jeugd in The Next en Next door.  Om 22.00 uur stonden voor alle kroegen flinke rijen mensen te wachten, dit bleef tot aan 2.00 uur zo. Toen ging de deuren dicht en op dat moment liep het publiek pas weg. De sfeer was erg goed. Dit was goed te merken. Opvallend weinig mensen van buiten Castricum. Een meisje is flink dronken geworden en is door haar vader opgehaald. Een wild plasser bekeurd.  

Zaterdag 30 april om 00.30 uur melding dat er iemand onwel was op de Verlegde Overtoom. De man lag op de grond met zijn ogen dicht en in zijn eigen braaksel. Toen hij gewekt werd begon hij te schelden met ‘kanker’ en maakte de politie voor alles met kanker uit. Hierop is de man aangehouden ter zake belediging. Tijdens het overbrengen naar het politiebureau te Castricum sloeg de man bij het verplaatsen een politieagent hard in zijn gezicht. Hierop is de man onder controle gebracht. De man was duidelijk onder invloed van alcohol. En er was geen land mee te bezeilen. Hierna is de man overgebracht naar het bureau in Alkmaar en aldaar nog onderzocht door ambulance personeel en een arts. Op de alcohol na geen verdere bijzonderheden.  

Limmen 

Woensdag 27 april om 3.38 uur melding van een mishandeling nabij Brandweerkazerne Limmen. Ter plaatse werd melder aangetroffen met een bebloed gezicht. Melder kon zich niet alles meer exact herinneren en kwam steeds verder in het verhaal met nieuwe/ aanvullende info. Melder wist te vertellen dat hij samen met enkele jongens vanuit Castricum naar Limmen fietste. Tijdens het fietsen zou mogelijk een woordenwisseling ontstaan zijn, maar melder wist niet meer waarom en gaf aan dat er geen conflict was. Melder is uit het niets door het groepje belaagd en vermoedelijk door meerdere van de jongens geslagen. Door wie exact geslagen was, wist hij niet meer. Tijdens het gevecht is melder in de bosjes beland. Toen de bril van zijn gezicht geslagen was, had hij slecht zicht, hierop heeft hij zijn fiets op het trottoir geplaatst. Vervolgens heeft hij de politie gebeld. 

Op zondag 1 mei omstreeks 01.29 uur zag de politie een voertuig rijden over de Rijksweg te Limmen. Voertuig viel in eerste instantie op door een defect achterlicht. Voor dat men de bestuurder van het voertuig staande kon houden zag men dat het voertuig meerdere malen slingerde en regelmatig op de verkeerde rijbaan terecht kwam. Bestuurder laten blazen en hij blies een G/F indicatie. Hierop met de verdachte naar het bureau Castricum gegaan, waar de verdachte 600 Ug/l blies. Rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt. 

Akersloot 

Woensdag 27 april 2022 tussen 3.00 en 19.15 uu8r is er ingebroken bij een woning aan de Koningshof. Buren hoorden rond 3.00 uur een harde knal, vermoedelijk van het openbreken van het raam. De gehele woning is doorzocht. Onbekend wat er precies is weggenomen. 

Donderdag 28 april is er ingebroken bij een woning op de Beatrixlaan. Binnenkomst door het openbreken van een raam. Exacte tijdstip niet bekend woning is doorzocht, onbekend wat er is weggenomen. 

Meer berichten