Afbeelding
Foto: Monique de Jager

Het politienieuws met o.a. drankrijders, overlast en getuigenoproep aanrijding

Politie Castricum

CASTRICUM - Het politienieuws van maandag 4 t/m zondag 10 april. 

Castricum

Getuigenoproep i.v.m. doorrijden na aanrijding
Tussen maandag 4 april 8.45 uur en 9.30 uur heeft er een verkeersongeval materieel plaatsgevonden op de Beverwijkerstraatweg. Een voertuig is tegen de linkerkant van een geparkeerd staande auto aangereden. Schade: twee grote deuken in deuren en flinke krassen. Helaas is de dader na de aanrijding doorgereden. Mocht iemand iets gezien hebben dan graag bellen naar 0900-8844.

Overlast jongeren Geesterduin
Op donderdag 7 april kwam omstreeks 15.19 uur de melding dat een groepje jeugd op het verkeersdek van het winkelcentrum Geesterduin overlast veroorzaakte. Op de trap naast de lift stonden 3 jongens. Om hen heen lag veel afval op de grond. Daar één van de 3 al eerder gewaarschuwd was, heeft hij een bekeuring gehad voor het onnodig ophouden, APV artikel 2:50. Het betrof een 15-jarige jongen uit Castricum.

Agressieve jongeman
Op vrijdag 8 april, omstreeks 00.31 uur, was er op de Dorpsstraat een groep jongeren die ruzie met elkaar kreeg en aan elkaar begonnen te duwen en trekken. De groep is uit elkaar gehaald en de personen moesten weggaan. Eén jongeman van deze groep hield zich hier niet aan. Hij is gevorderd om de locatie te verlaten. Even later bleek hij nog aanwezig. Hij is opnieuw gevorderd weg te gaan. Betrokkene hield zich hier niet aan. Daarop is hij aangehouden. Het betrof een 16-jarige jongeman uit Heiloo die veel alcohol had genomen en niet meer goed op zijn benen kon staan. De aangehouden jongeman is thuis bij zijn ouders afgeleverd. Ook thuis was hij verbaal erg agressief tegenover zijn ouders en politie. Hij heeft een bekeuring gekregen voor de openbare orde verstoren en geen ID kaart bij zich dragen.

Scooterdrankrijder rijbewijs kwijt
Op vrijdag 8 april, omstreeks 01.53 uur, is op de Burgemeester Mooijstraat een scooterbestuurder aan de kant gezet omdat hij op de stoep reed. Deze jongeman was eerder die avond in een horecagelegenheid gezien. Daarom mocht hij een ademtest ondergaan. Hij blies A/G en is aangehouden. Op het bureau heeft hij op het ademanalyseapparaat 640 Ug/l geblazen. Als beginnend bestuurder is 90 Ug/l het maximum. Het rijbewijs is daarom ingevorderd. De ouders van deze 17-jarige inwoner van Egmond-Binnen waren niet te bereiken. Die zijn, middels een bericht op hun antwoordapparaat, op de hoogte gebracht. Hij krijgt een bekeuring voor het rijden onder invloed.

Automobilist zonder rijbewijs onder invloed
Op zaterdag 9 april, omstreeks 00.09 uur, is op de Poelven een auto aan de kant gezet. De bestuurder, een 22-jarige man uit Castricum, bleek te rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Daar kreeg hij een bekeuring voor. Tevens bleek hij onder invloed te zijn van verdovende middelen. Hij had naar eigen zeggen een spacecake gegeten. Van de bestuurder is bloed afgenomen. Dat wordt onderzocht. Afhankelijk van de uitslag kan de bestuurder daar ook een bekeuring voor krijgen. Er is hem een rijverbod van 24 uur opgelegd.

Drankrijder rijverbod van 4 uur
Op zondag 10 april, omstreeks 03.25 uur, is een personenauto op de Pieter Kieftstraat aan de kant gezet. De bestuurder, een 26-jarige man uit Castricum, bleek onder invloed van alcohol te rijden. Hij heeft op het ademanalyseapparaat 460 Ug/l geblazen en is met een rijverbod van 4 uur naar huis gelopen.

Akersloot

Snelheidscontrole
Woensdag 6 april heeft er van 11.15 uur tot 12.33 uur een snelheidscontrole plaatsgevonden op de Geesterweg te Akersloot. Van de 346 passanten reden er 40 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/uur.