Afbeelding
Foto: Politie Baissteam Alkmaar op Facebook

Poging tot inbraak Uitgeesterweg Limmen, politie vraagt op te letten

Politie Castricum

De politieberichten van maandag 28 februari tot en met zondag 6 maart 

Castricum

Op woensdag 2 maart heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een voetganger en een personenauto. Dit op de Dorpsstraat te Castricum ter hoogte van perceel 41. De voetganger liep met haar rollator over de voetgangers oversteekplaats. Het zicht van de automobilist op de voetgangersoversteek werd vermoedelijk door een geparkeerde bestelbus (die binnen 5 meter van de V.O.P. geparkeerd stond) ontnomen. De voetganger werd ter hoogte van haar heup geraakt aan de rechterzijde van de motorkap van de personenauto, daarna is ze onder de personenauto terecht gekomen. De voetganger is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Donderdag 3 maart vond er een aanrijding plaats tussen twee fietsers en een auto op de rotonde Kleibroek/Ruiterweg. Geen gewonden, wel klein beetje schade aan de fietsen. De automobilist heeft vermoedelijk door de laagstaande zon de fietsers over het hoofd gezien.

Donderdagmiddag 3 maart een melding van gevaarlijk rijgedrag op de Torenstraat te Castricum. Hierna een melding dat een passant de bestuurster had aangesproken en een alcohollucht had waargenomen. Ter plaatse de 75-jarige bestuurster uit Castricum aangetroffen en laten blazen. Gaf een F indicatie. Op het bureau bleek ze 705 ug/l te hebben. Rijbewijs van de vrouw is ingenomen.

Zaterdag 5 op zondag 6 maart werden de kroegen druk bezocht en was de sfeer goed. Toch zijn er twee personen aangehouden. één persoon, een 21-jarige man uit Castricum, is aangehouden voor mishandeling omdat hij het nodig vond een ander, een 18-jarige plaatsgenoot, in het zicht van de politie, neer te slaan en de andere persoon, een 22-jarige Castricummer, is aangehouden in verband met: Niet op eerste vordering tonen identiteitsbewijs, openbare dronkenschap en niet voldoen aan bevel/vordering. Deze man was bij het verlaten van het café heel vervelend tegen de beveiligers en wilde niet vertrekken toen hem dat gevorderd werd.

Limmen

Melding van een poging inbraak woning op de Uitgeesterweg. Zou gebeurd zijn op 28 februari tussen 18.30 uur en 19.00 uur. Een getuige werd op de Uitgeesterweg ingehaald door een witte brommobiel met in het kenteken de letters CC. Toen deze getuige via het fietspad achter de woning aan de Uitgeesterweg reed zag hij de brommobiel stilstaan zonder personen erbij. Toen de getuige in de tuin keek, zag hij vier personen met een muts op in de tuin staan. Drie personen in het donker gekleed keken door het raam van de openslaande deuren. Een vierde persoon die een baardje had stond bij de achterdeur en liep daar ook aan te rommelen. Toen de getuige de mannen aanriep renden ze weg en verdwenen met de brommobiel. Is dus gelukkig bij een poging inbraak gebleven. Indien iemand een dergelijke combinatie van deze jongemannen en een witte brommobiel kent, graag even contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.