Afbeelding
Foto: Politie Basisteam Alkmaar op Facebook

Vechtpartij en drankrijders

Politie Castricum

De politieberichten van maandag 21 tot en met zondag 27 februari  

Castricum

Op woensdag 23 februari is door de politie recherche uit Brabant in een woning aan het Tulpenveld een onderzoek geweest. De bewoner was niet thuis. Het betrof de woning van een 74-jarige inwoner uit Castricum, die verdacht wordt van distributie van ‘middel X’. Dit is een poeder, waarmee mensen door inname zichzelf van het leven kunnen beroven. In de woning is onder andere een hoeveelheid poeder aangetroffen. Later die dag is de man elders in Nederland aangehouden. Het onderzoek loopt.

Op vrijdag 25 februari omstreeks 00.35 uur reed er een auto supersnel Castricum uit over de Beverwijkerstraatweg. Er is een snelheidsmeting gedaan op het stuk buiten de bebouwde kom. Daar geldt een maximum snelheid van 60 km/u. Het voertuig is geklokt op 120 km/u. De bestuurder van dit voertuig bleek een 21-jarige jongeman uit Beverwijk. Meting: Op snelheidsmeter: 120 kilometer per uur Daadwerkelijke snelheid: 117 gecorrigeerde snelheid: 113 maximale snelheid: 60 Overschrijding: 53 Naast een forse bekeuring, is zijn rijbewijs uiteraard ingevorderd.

Op zaterdag 26 februari omstreeks 01.55 uur is een eerste drankrijder tegen de lamp gelopen. Het betrof een 20-jarige jongeman uit Castricum, die op de Torenstraat aan de kant is gezet met zijn auto. Deze beginnend bestuurder bleek 455 Ugl te blazen, waar voor hem als beginnend bestuurder, 90 Ugl de grens is. Zijn rijbewijs is daarom ingevorderd. Hij heeft een flinke bekeuring gekregen en heeft met een rijverbod van 6 uur het bureau verlaten.
Nog geen uur later, omstreeks 02.36 uur was op de Zeeweg de tweede drankrijder. Deze bestuurder, tevens eigenaar van de auto, was een 24-jarige man uit Beverwijk. Hij had bloeddoorlopen ogen en blies op de alcoholtest op straat een A (alarm). Op het politiebureau te Castricum blies hij, als gevorderde bestuurder, 265 Ugl, waar 220 Ugl de grens is. Ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij heeft, met een rijverbod van één uur op zak, het bureau verlaten.

Op zaterdag 26 februari omstreeks 03.10 uur bleek er in het horeca uitgaansgebied een vechtpartij tussen twee groepen. De groepen zijn door de politie, samen met de beveiliging, uit elkaar gehaald. Daarbij zijn twee mede aanstichters staande gehouden en hun gegevens genoteerd. Het betrof een 16-jarige jongen en een 19-jarige jongeman, beiden uit Alkmaar. Geen van de partijen wilden er iets mee dus allen naar huis gestuurd. Eén van de aanstichters, de 19-jarige was dusdanig aan het trappen en wilde om zich heen aan het slaan dat hij een tik met de wapenstok kreeg. Ongeveer 100 meter verder kwamen de partijen per ongeluk weer met elkaar in aanraking. Hierop was dezelfde 19-jarige jongeman weer de aanstichter. Hij is daarom aangehouden voor openbare dronkenschap en het verstoren van de openbare orde aldaar. Hij heeft hiervoor bekeuringen gekregen.

Op zondag 27 februari omstreeks 03.10 uur is een 18-jarige inwoner van Castricum aangehouden op de Dorpsstraat in Castricum. Tijdens de uitloop van de horeca ging de beveiliging de straat leeg vegen. Betrokkene viel hier erg negatief op door de aanwijzingen niet op te volgens en door te blijven zuigen. Nadat de politie hem vriendelijk had verzocht om de straat te verlaten, weigerde hij dat. Omdat omstanders zich er ook nog eens mee gingen bemoeien is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau te Alkmaar. Hij is met een bekeuring voor ‘onder invloed de openbare orde verstoren’, naar huis gestuurd.

Op zondag 27 februari 04.38 uur is een auto, die op de Beverwijkerstraatweg reed, op de Puikman aan de kant gezet. De bestuurder kon geen rijbewijs tonen, maar rook wel naar alcohol. Uit de blaastest kwam AG. Hierop de bestuurder aangehouden en overgebracht naar het politiebureau te Alkmaar. De bestuurder bleek een 34-jarige inwoner van Castricum te zijn. Hij blies als gevorderde bestuurder 405 Ugl, waar 220 Ugl de grens is. Er is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed. De bestuurder is met een rijverbod van drie uur heengezonden.

De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 6 uur geleden
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00
Politie ter plaatse bij winkelcentrum Geesterduin.
Werknemer bakkerij krijgt ongeluk met snijmachine' 8 apr, 10:30
De politie in winkelcentrum Geesterduin.
Werknemer bakkerij krijgt ongeluk met snijmachine 8 apr, 09:43