Afbeelding
Foto: Monique de Jager

De politieberichten met o.a. slingerende bestuurder op A9 en melding vuurwapen in woning

Politie Castricum

De poiltieberichten van maandag 7 tot en met zondag 13 februari 

CASTRICUM

Op maandag 7 februari omstreeks 03.32 uur kwam de melding van een poging woninginbraak bij een woning aan de Dokter Benderslaan in Bakkum. De bewoner was wakker geworden van het alarm en zag dat de voordeur open stond. Er waren geen sporen van braak en er lijkt gelukkig niets te zijn weggenomen. Er is door meerdere politie voertuigen in de omgeving gezocht, maar er werd geen verdachte aangetroffen. 

Op maandag 7 februari omstreeks 18.34 uur kwam de melding, van een agent in vrije tijd, van een slingerende auto en enkele bijna aanrijdingen op de A9, mogelijk een drankrijder. Het voertuig kon op de Provincialeweg, de N203 aan de kant worden gezet. De bestuurder betrof een 49-jarige man uit Waspik. Hij luisterde niet naar wat er gezegd werd en leek af en toe een beetje weg te vallen. Naast hem zat zijn vriendin. Die toonde zelf door haar opgenomen beelden van het gevaarlijke rijgedrag. De beelden bleken rijbewijs invordering waardig, dus is het rijbewijs direct ingevorderd. Een blaastest op alcohol en een drugstest bleken negatief. De bestuurder bleef soms zijn ogen dicht doen en leek opnieuw een beetje weg te vallen. Pas bij de derde keer dat de agenten hem mededeelde dat zijn rijbewijs was ingevorderd en dat hij niet meer mocht rijden leek de boodschap binnen te komen. Hij schrok hiervan en vertelde dat hij zijn rijbewijs nodig had voor zijn werk. De bestuurder krijgt een bekeuring voor artikel 5 van de Wegenverkeerswet, gevaar veroorzaken op de openbare weg.

Op dinsdagavond 8 februari omstreeks 19.15 uur is in een woning aan de Brederodestraat een keukenbrand ontstaan. De bewoner had een plastic snijplank op de keramische plaat gezet, die daardoor vlam vatte en bleef na smeulen. Dit veroorzaakte een behoorlijke rookontwikkeling. In verband met deze rookontwikkeling is de brandweer als eerste naar binnen gegaan en heeft de brand uitgemaakt. Na ventilatie is Salvage in kennis gesteld. Er waren gelukkig geen gewonden.

Op woensdag 9 februari is, naar aanleiding van een melding van een vuurwapen in een woning, omstreeks het middaguur een onderzoek geweest in die woning in Castricum Noord-End. De bewoners was thuis en aanwezig. Het betreffende vuurwapen is niet aangetroffen, maar wel enkele scherpe patronen. De bewoner is aangehouden en het onderzoek loopt.

AKERSLOOT

Maandag 7 februari, radar snelheidscontrole tussen 11.00 uur en 13.26 uur, op de Geesterweg te Akersloot, ter hoogte van de Jachthaven. Totaal aantal passanten 499, hiervan reden er 63 passanten te snel en krijgen een bekeuring thuisgestuurd. Hoogst gemeten snelheid 87 km/h terwijl 50 km/h is toegestaan.