Afbeelding
Foto: Politie Basisteam Alkmaar op Facebook

Politieberichten met o.a. fietsendief aangehouden en inbraak op bouwplaats

Politie Castricum

De politieberichten van maandag 31 januari tot en met zondag 6 februari  

Castricum 

Maandag 31 januari is er aangifte gedaan van vernieling van een auto. Van de personenauto, welke geparkeerd stond op de Rietkamp, werden twee banden lek gestoken. Getuigen worden gevraagd zich te melden. 

Dinsdag 1 februari fietslicht controle van 07.35 uur tot 08.20 uur op de kruising Dorpsstraat/Burgemeester Mooijstraat te Castricum. In totaal zijn er 11 bekeuringen uitgeschreven. 

Woensdag 2 februari heeft een 44-jarige vrouw uit Castricum op de Weegbree een bekeuring gekregen. De vrouw reed op een snorfiets terwijl ze niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. 

Tussen donderdag 3 februari 18.00 uur en vrijdagmorgen 4 februari 07.00 is er ingebroken op een bouwplaats  (oude Postkantoor) gelegen aan de C.F. Smeetslaan. Er zijn meerdere containers opengebroken. Er zijn veel goederen weggenomen. De dader(s) moeten gezien het aantal wel met een auto gekomen zijn.  Mocht iemand wat gezien hebben dan graag contact met de politie.  

Vrijdag 4 februari is er een verdachte aangehouden in verband met diefstal van een fiets vanuit de bewaakte fietsenstalling van het NS Station te Castricum. In verband met de vele fietsendiefstallen vanuit de bewaakte fietsenstallingen van het NS Station in Castricum, Alkmaar en Heerhugowaard is er een zogenaamde ‘lokfiets’ ingezet bij de fietsenstalling in Castricum. Er waren al beelden van een verdachte die voor deze fietsen diefstallen in aanmerking kwam. Vrijdagavond kwam er een melding dat er een beweging was van deze ‘lokfiets’, waarop er direct gepost werd bij het NS Station. Hier werd door de politie gezien dat een persoon de sloten van twee fietsen open maakte. Toen de verdachte de stalling uitliep, is deze aangehouden. In de rugzak van de verdachte werden inbrekerswerktuigen en een slot van een van de fietsen aangetroffen.  

Tussen vrijdag 4 februari 09.30 uur en zaterdag 5 februari 14.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Eerste Groenelaan te Castricum. Binnenkomst door raam badkamer op de begane grond. Er zijn goederen weggenomen. 

Zaterdag 5 februari omstreeks 19.30 uur kwam er een melding binnen van een zwaar ongeval op de N203. De vermoedelijke oorzaak van het ongeval: De bestuurder van een Fiat Panda reed met zijn voertuig over de N203, komende uit de richting van Uitgeest en gaande in de richting van Castricum. Ter hoogte van Hmp 58.7 kwam deze bestuurder op de rijstrook voor tegemoet komende verkeer. Vanuit de tegengestelde richting reed op dat moment de bestuurder van een Toyota Yaris, beide voertuigen kwamen frontaal met elkaar in aanrijding. Achter de Toyota reed op dat moment de bestuurder van een Seat Ibiza in dezelfde richting als de Toyota, de bestuurder van de Seat in vervolgens in aanrijding gekomen met de Toyota. Het onderzoek in deze zaak loopt nog. 

Limmen 

Vrijdag 4 februari tussen 16.45 en 19.30 uur is er ingebroken bij een woning aan de Dusseldorperweg te Limmen. De daders zijn via de achterdeur de woning zijn binnen gekomen. De woning is op de begane grond en de eerste etage doorzocht. Er zijn diverse goederen weggenomen.