Afbeelding
Foto: Politie Basisteam Alkmaar op Facebook

Politieberichten met o.a. overlast door graffitispuiters

Politie Castricum

De politieberichten van maandag 17 tot en met zondag 23 januari  

CASTRICUM 

Zondagavond 16 januari omstreeks 23:10 uur is er bij de politie een melding binnen gekomen dat een jongen op de Mient/Ruiterweg een bushokje aan het bekladden was en daarbij verdacht om zich heen keek. Melder hield de jongen in de gaten. De spuiter ging naar de Ruiterweg. Daar spoot hij een kastje onder die in een voortuin stond. Melder heeft de politie gebeld, die snel ter plaatse was, maar de graffitispuiter niet meer heeft aangetroffen.  Signalement: jongen, ongeveer 16-20 jaar, slank postuur, 1.65 - 1.70 meter lang, zwarte jas North Face, zwarte pet/muts, lichte gympen, hij droeg een beige/grijze schoudertas, deze hing ter hoogte van zijn heup (de kleur was lichter dan zijn jas).
In heel Castricum zijn graffitispuiters helaas erg actief de afgelopen weken. De graffitivernielingen zijn ontsierend voor de omgeving, maar het verwijderen is een zeer kostbare klus. Mocht je een graffitispuiter zien, bel dan direct 112 en geef het signalement door.

Op donderdagochtend 20 januari omstreeks 00.30 uur een melding van een aanrijding met letsel op de Duinweg. Ter plaatse lag er een personenauto op zijn kop naast de weg. De bestuurder stond al naast zijn auto. De betrokken bestuurder was met zijn auto door onbekende oorzaak van de weg geraakt en in botsing met een paaltje langs de weg gekomen en vervolgens op het dak naast de weg terecht gekomen. De bestuurder, een 19-jarige man uit Uitgeest verklaarde wel dat hij even niet lekker was geworden. 

AKERSLOOT

Op maandag 17 januari omstreeks 16.20 uur zagen motoragenten van de verkeerssurveillance een Ford Transit rijden over de A9 richting Alkmaar. Bij navraag zou de te naam gestelde, een 22-jarige man uit Heerhugowaard, een ongeldig verklaard rijbewijs hebben. Bij staande houding in Akersloot bleek dat de eigenaar ook de bestuurder was. Hij bleek notoire recidivist te zijn voor rijden met ongeldig rijbewijs. Hij bleek in 2021 drie keer bekeurd te zijn voor hetzelfde feit en op 9 januari 2022 nog een keer. Daarom is het voertuig in beslag genomen en afgesleept. Tevens bleek de bestuurder onder invloed van drugs rond te rijden. Dat kwam na een drugs indicatie test naar voren. Er is bloed bij hem afgenomen. Afhankelijk van de uitslag van het bloedonderzoek, kan hij daar ook een bekeuring voor krijgen.  

Op dinsdag 18 januari omstreeks 04.09 uur op de A9 op ter hoogte van Akersloot werden collega’s in een onopvallend politie voertuig voorbij gereden door een Audi RSQ8 met zeer hoge snelheid. De collega’s hebben flink moeten doorrijden om in de buurt te kunnen komen bij het voertuig, om het voertuig te kunnen volgen. Net voor Alkmaar leek het voertuig wat af te remmen. Uiteindelijk werd een (top)snelheid van 192 km/u gemeten. Na correctie bleef er een overschrijding over van 56 km/u. Bij staande houding bleek de bestuurder een 33-jarige man uit Haarlem te zijn. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook kreeg hij nog bekeuringen voor twee gladde banden. 

Dinsdag 18 januari tussen 12.45 en 14.35 uur een snelheidscontrole op de Geesterweg.
Van de 491 passanten hebben er 91 een verbaal gekregen voor de snelheid.
Hoogst gemeten snelheid was 92 km/u Toegestane snelheid: 50 km/u.
En donderdag tussen 11.30 en 13.00 uur eveneens langs de Geesterweg een snelheidscontrole.
342 passanten en 43 bekeuringen voor te snel rijden. Hoogst gemeten snelheid was 74 km p/u.  

LIMMEN 

Zaterdagmiddag tussen 16.00 - 20.00 uur is er ingebroken bij een woning aan de Westerweg te Limmen. Via een raam aan de achterzijde van de woning ingebroken. Er is geld weggenomen.

V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 10 uur geleden
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 12 uur geleden
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20