Logo uitkijkpost.nl
Foto: Politie Basisteam Alkmaar op Facebook
Castricum

Politieberichten met o.a. overlast door graffitispuiters

  Politie

De politieberichten van maandag 17 tot en met zondag 23 januari  

CASTRICUM 

Zondagavond 16 januari omstreeks 23:10 uur is er bij de politie een melding binnen gekomen dat een jongen op de Mient/Ruiterweg een bushokje aan het bekladden was en daarbij verdacht om zich heen keek. Melder hield de jongen in de gaten. De spuiter ging naar de Ruiterweg. Daar spoot hij een kastje onder die in een voortuin stond. Melder heeft de politie gebeld, die snel ter plaatse was, maar de graffitispuiter niet meer heeft aangetroffen.  Signalement: jongen, ongeveer 16-20 jaar, slank postuur, 1.65 - 1.70 meter lang, zwarte jas North Face, zwarte pet/muts, lichte gympen, hij droeg een beige/grijze schoudertas, deze hing ter hoogte van zijn heup (de kleur was lichter dan zijn jas).
In heel Castricum zijn graffitispuiters helaas erg actief de afgelopen weken. De graffitivernielingen zijn ontsierend voor de omgeving, maar het verwijderen is een zeer kostbare klus. Mocht je een graffitispuiter zien, bel dan direct 112 en geef het signalement door.

Op donderdagochtend 20 januari omstreeks 00.30 uur een melding van een aanrijding met letsel op de Duinweg. Ter plaatse lag er een personenauto op zijn kop naast de weg. De bestuurder stond al naast zijn auto. De betrokken bestuurder was met zijn auto door onbekende oorzaak van de weg geraakt en in botsing met een paaltje langs de weg gekomen en vervolgens op het dak naast de weg terecht gekomen. De bestuurder, een 19-jarige man uit Uitgeest verklaarde wel dat hij even niet lekker was geworden. 

AKERSLOOT

Op maandag 17 januari omstreeks 16.20 uur zagen motoragenten van de verkeerssurveillance een Ford Transit rijden over de A9 richting Alkmaar. Bij navraag zou de te naam gestelde, een 22-jarige man uit Heerhugowaard, een ongeldig verklaard rijbewijs hebben. Bij staande houding in Akersloot bleek dat de eigenaar ook de bestuurder was. Hij bleek notoire recidivist te zijn voor rijden met ongeldig rijbewijs. Hij bleek in 2021 drie keer bekeurd te zijn voor hetzelfde feit en op 9 januari 2022 nog een keer. Daarom is het voertuig in beslag genomen en afgesleept. Tevens bleek de bestuurder onder invloed van drugs rond te rijden. Dat kwam na een drugs indicatie test naar voren. Er is bloed bij hem afgenomen. Afhankelijk van de uitslag van het bloedonderzoek, kan hij daar ook een bekeuring voor krijgen.  

Op dinsdag 18 januari omstreeks 04.09 uur op de A9 op ter hoogte van Akersloot werden collega’s in een onopvallend politie voertuig voorbij gereden door een Audi RSQ8 met zeer hoge snelheid. De collega’s hebben flink moeten doorrijden om in de buurt te kunnen komen bij het voertuig, om het voertuig te kunnen volgen. Net voor Alkmaar leek het voertuig wat af te remmen. Uiteindelijk werd een (top)snelheid van 192 km/u gemeten. Na correctie bleef er een overschrijding over van 56 km/u. Bij staande houding bleek de bestuurder een 33-jarige man uit Haarlem te zijn. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook kreeg hij nog bekeuringen voor twee gladde banden. 

Dinsdag 18 januari tussen 12.45 en 14.35 uur een snelheidscontrole op de Geesterweg.
Van de 491 passanten hebben er 91 een verbaal gekregen voor de snelheid.
Hoogst gemeten snelheid was 92 km/u Toegestane snelheid: 50 km/u.
En donderdag tussen 11.30 en 13.00 uur eveneens langs de Geesterweg een snelheidscontrole.
342 passanten en 43 bekeuringen voor te snel rijden. Hoogst gemeten snelheid was 74 km p/u.  

LIMMEN 

Zaterdagmiddag tussen 16.00 - 20.00 uur is er ingebroken bij een woning aan de Westerweg te Limmen. Via een raam aan de achterzijde van de woning ingebroken. Er is geld weggenomen.

Meer berichten