Logo uitkijkpost.nl
Foto: Politie Basisteam Alkmaar op Facebook
Castricum

Politieberichten met o.a. gezagvoerder KLM meldt drone op gevaarlijke hoogte

  Politie

De politieberichten van maandag 10 tot en met zondag 16 januari

CASTRICUM

Woensdag 12 januari om 01.39 uur, trok de bestuurder van een personenauto de aandacht van de politie omdat deze met verhoogde snelheid door een woonwijk reed. Hierop de bestuurder aangesproken. Zij kon geen rijbewijs tonen, wel een ID-kaart. Volgens het RDW-register had zij wel een rijbewijs. Bestuurster laten blazen op het selectieapparaat en zij blies een PA, haar hierop meegenomen naar het politiebureau te Castricum. Aldaar blies zij als beginnende bestuurder 150 Ugl. PV is opgemaakt en met een rijverbod van 1 uur heengezonden.

Op woensdag 12 januari omstreeks 15.39 uur stond er een groep van ongeveer acht jeugdigen, met twee personenauto’s te chillen aan de achterzijde van het station. Eén van de jongeren trok met één van de auto’s een sprintje heen en weer over het parkeerterrein. Hij werd daarvoor staande gehouden door de wijkagent op de fiets, die de groep al even had zien chillen. De bestuurder, een 17-jarige jongeman uit Akersloot bleek niet in het bezit van een rijbewijs B. Hij heeft daar een bekeuring voor gekregen. Dit was al de 2e keer rijden zonder rijbewijs. Bij een 3e keer wordt het voertuig door de politie in beslag genomen. In verband met zijn minderjarigheid, is zijn moeder op de hoogte gebracht

Op zaterdagavond 15 januari is omstreeks 20.30 uur in het Horecagebied op de Dorpstraat een opstootje geweest. Dat is gesust. Eén van de betrokkenen, een 20-jarige inwoner van Castricum die flink onder invloed van alcohol was, wilde niet vertrekken. Hij is daarop aangehouden. Korte tijd later was zijn oudere broer (23 jaar) ook vervelend. Hij was ook onder invloed van alcohol. Hij nam er geen genoegen mee dat zijn broertje was aangehouden. Hij viel de politiecollega’s langere tijd lastig, was dreigend en schold de agenten uit. Deze oudere broer is ook aangehouden.

Op zondag 16 januari omstreeks 08.45 uur kwam er een melding van een KLM gezagvoerder, die zojuist met zijn toestel op 2600 voet langs de kustlijn in noordelijke richting vloog, die zag, dat er een paarse drone in de lucht vloog. De drone vloog zelfs 200 voet hoger dan het vliegtuig, gevaarlijk dus. Dit was in het duingebied tussen Castricum en Beverwijk. Even later werd de locatie aangepast, naar het duingebied ten zuiden van Egmond aan Zee. In beide gebieden is uitgebreid gezocht samen met het PWN, maar er is geen drone aangetroffen.

AKERSLOOT

Een inwoner van Akersloot is deze week slachtoffer geworden van Marktplaats oplichting. Betrokkene heeft via Marktplaats voor 407 euro een stuur om mee te gamen gekocht. Verkoper vertelde dat hij verzekerd kon versturen via post.nl omdat hij in Oosterend op Texel beweerde te wonen. Betrokkene heeft betaald, maar nu laat de verkoper niet meer van zich horen. Betrokkene heeft wat research gedaan en er via een site van opgelicht AVRO/TROS achter gekomen dat de verkoper, meneer D. Verschuur meerdere mensen heeft opgelicht. De verkoper gebruikte de naam D. Verschuur en Bankrekeningnummer NL42RABO0372344275. Betrokkene heeft aangifte gedaan van online handelsfraude (326e WvSr) en van oplichting (326 WvSr).

Op maandag 10 januari tussen 10.40 en 13.35 uur weer een snelheidscontrole op de Geesterweg gehouden. Van de 613 passanten reden er 59 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/h terwijl 50 km/h is toegestaan.

Meer berichten