Logo uitkijkpost.nl
Foto: Politie Basisteam Alkmaar op Facebook
Castricum

Politieberichten met o.a. blote inbreker aangehouden

  Politie

De politieberichten van maandag 3 tot en met zondag 9 januari  

CASTRICUM 

Maandagmorgen 3 januari omstreeks 06.00 uur een melding van inbraak heterdaad op de Duinweg te Castricum, bewoners zijn op vakantie. Politie is direct ter plaatse gegaan en trof een kapot raam aan, hierna is de woning rondom afgezet. Melder ziet ineens een blote man in de keuken lopen waarop politie de woning is binnen gegaan. Desbetreffende man bleek niet de bewoner en vlucht gelijk naar bijkeuken, waar hij is aangehouden. In de woning werd op de eerste verdieping de kleding aangetroffen en een volstromend bad. 

Donderdagmiddag 6 januari bromfietscontrole op de Dorpsstraat bij de grote kerk in Castricum, van 16.00 uur tot en met 17.30 uur. Hierbij 27 scooters gecontroleerd en 13 bekeuringen uitgeschreven, voornamelijk voor constructiesnelheid. Er was een bromfiets die 71 km/h reed terwijl hij 45 Km/h mocht. Ook zijn er bekeuringen uitgeschreven voor niet handsfree bellen en geen verzekering bromfiets. 

Zaterdagochtend 8 januari omstreeks 05.30 uur een melding van een groene Volvo station die op de Hereweg ter hoogte van nummer 84 zou staan. Auto ligt aan linkerkant geheel in elkaar, linker wielen geheel vernield. Het hekwerk was over een meter of 50 vernield. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog onbekend. Mogelijk is de auto vanuit de richting Egmond gekomen en is men tegen de middengeleider aangereden en daarna aan de verkeerde kant van de weg gekomen. De bestuurder is niet aangetroffen Het voertuig is afgesleept en er wordt verder onderzoek gedaan.  

LIMMEN 

Dinsdagmiddag 4 januari heeft er op de Drie Linden een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een fietser. Dit ging met een lage snelheid, maar desondanks heeft de fietser letsel opgelopen en is vervoerd naar ziekenhuis. 

Vrijdagavond 7 januari omstreeks 20.15 uur een melding van een bewoner van de Thalia dat er twee jongens aan de deur stonden, met een briefje dat er een pakketje verkeerd was afgeleverd. Melder is er niet in getrapt en heeft de jongens weggestuurd. De jongens niet meer aangetroffen in de buurt.
Signalement:
eerste jongen 16 jaar, 1.75, slank postuur, licht getinte huidskleur, donker krullend haar, groene jas, kaki broek
tweede jongen 16 jaar, 1.75, kort recht haar, zwarte jas en broek.

Zaterdag 8 januari om 01.45 uur melding voertuig in de brand op de Oosterzijweg Ter plaatse stond een voertuig in de brand. Voertuig stond op een parkeerplaats tussen andere voertuigen in. Voertuig dat naast het brandende voertuig stond heeft ook schade opgelopen. Mogelijk dat er sprake is van brandstichting. Forensische opsporing doet hier onderzoek naar. 

AKERSLOOT  

Dinsdag 4 januari tussen 13.56 en 15.11 uur heeft er een snelheidscontrole plaatsgevonden op de Geesterweg. De hoogste snelheid was 73 km/uur.  Van de 348 passanten reden er 31 te hard en deze zullen een bekeuring thuis krijgen.

Meer berichten