Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Castricum

Politienieuws met o.a. Fietsverlichtingscontrole en nogmaals aandacht voor Whatsappfraude

  Politie

De politieberichten van maandag 6 tot en met zondag 11 december. 

CASTRICUM 

Fietsverlichtingscontrole
Op donderdag 9 december heeft de politie Castricum tussen 07.30 en 08.30 uur weer de jaarlijkse fietsverlichtingscontrole gehouden. Er hebben negen agenten uit Castricum meegedaan en zes studenten met en begeleider. De controle was op de vier invalswegen naar Castricum, om daar de fietsers zonder licht te bekeuren. Ook drie mensen van Veilig Verkeer Nederland, VVN, waren bij de controle aanwezig. Eind november heeft de politie ook op deze vier locaties gestaan en toen iedereen zonder verlichting gewaarschuwd.  Verder is er van te voren contact geweest met de drie middelbare scholen in Castricum en de scholen hebben hun leerlingen er ook van op de hoogte gebracht. Met een lichte bries en droog weer is de controle gehouden. Dit jaar is ook een Speed-Pedelec ingezet. Dat was een succes, want er konden vijf snelle jongens worden achterhaald en bekeurd. In totaal zijn er ongeveer 850 fietsers gecontroleerd, waarvan er 53 geen licht op hadden. Die zijn bekeurd. De mensen van VVN hebben alle bekeurden weer voorzien van licht, zodat ze verder konden fietsen. Van meerdere met verlichting voorbij fietsende jeugdigen kreeg de politie zelfs een ‘dank u wel’.

Inbraak bovenwoning Burg. Mooijstraat
Op vrijdag 9 december tussen 09.00 en 14.00 uur, is er ingebroken bij een bovenwoning op de Burg. Mooijstraat te Castricum. Gehele woning doorzocht en de inhoud van de kasten lag her en der verspreid. Er zijn sieraden en geld weggenomen. Wijze van binnenkomst is nog niet bekend.

Belediging politie onder invloed van alcohol
Zaterdagochtend 10 december omstreeks 02.20 uur zagen politieagenten drie fietsers tegen de richting in de rotonde oversteken over de rijbaan zonder verlichting. Hierop de fietsers een stopteken gegeven en een bekeuringsgesprek gestart. Dit escaleerde behoorlijk doordat één van de fietsers, een 20-jarige vrouw uit Castricum, het hier niet mee eens was en behoorlijk onbeschoft en respectloos tegen de agenten begon te praten. Toen de toon van de politieagenten ook veranderde vond één van de andere fietsers, een 51-jarige man uit Castricum dat hij ook moest laten merken dat hij het er niet mee eens was. Dit deed hij onder andere door de aan hem, door de politie, gegeven fietsverlichting op straat te gooien en ook zijn toon en gesprek, tegen de politieagenten, erg minachtend te maken. Dit ‘goede’ voorbeeld deed de derde fietser, een 20-jarige man uit Castricum, volgen en die vond het uiteindelijk een goed idee om verbalisanten ‘mafkezen’ te noemen. Toen was voor de politie de maat vol en werd deze jongeman aangehouden voor belediging en over gebracht naar het politiebureau. Hier werd een stevig reprimandegesprek gehouden. Even later zijn de fietsers met een bekeuring naar huis gestuurd. Allen waren flink onder invloed van alcohol. Hopelijk hebben ze de volgende dag ingezien dat hun gedrag om te huilen was.

AKERSLOOT 

Voertuig in beslag genomen
Op de Geesterweg is er donderdag een voertuig in beslag genomen omdat de bestuurder van het voertuig voor de derde keer bekeurd werd voor het rijden zonder rijbewijs in twee maanden tijd. Bestuurder betrof een 42-jarige man uit Amsterdam.

Wederom aandacht voor internet oplichting
Nu ook extra aandacht voor als je op marktplaats een advertentie plaats. Laat je niet verleiden om aan te tonen dat je betrouwbaar bent. Hiervoor krijg je, via Whatsapp, een link toegestuurd. Ga hier niet op in en klik ook niet op de link. Geef jouw telefoonnummer niet zomaar door of zet het niet op marktplaats bij jouw advertentie. Klik ook niet op de één of andere link als je deze toegezonden krijgt, het kan zomaar zijn dat je dan in een omgeving terecht komt waarbij je in korte tijd veel geld kwijt raakt. Je bent ook niet verplicht om eventuele betalingen voor jouw marktplaatsaanbieding via internet/bankoverschrijving te laten plaats vinden. Je kunt ook kiezen voor contante betaling bij ophalen.

Meer berichten