Afbeelding
Foto: Politie Basisteam Alkmaar op Facebook

BMW’s doelwit van inbraken, inbraak na overlijden en diefstal fiets uit trein

Politie Castricum

De politieberichten van maandag 22 tot en met zondag 28 november

CASTRICUM

Maandag 22 november tussen 02/00 en 04.00 uur is er op de Van Bergenlaan ingebroken in een BMW 5 serie station. Auto stond geparkeerd voor de woning. Diverse spullen uit het dashboard gestolen en ook de airbags zijn meegenomen.
Afgelopen week is eveneens ingebroken in een andere BMW die geparkeerd stond op de J.H.van Kinsbergenstraat. Bij deze inbraak is de boordcomputer meegenomen. Tevens werd er die nacht een MTB gestolen op de Jan van Galenlaan.
Bij een BMW op de Van Haerlemlaan is het bij een poging gebleven.

Woensdagochtend 24 november tussen 07.15 en 7.45 uur heeft er een fietsverlichting controle plaatsgevonden op de Heemstederweg te Castricum. Twee personen hebben een bekeuring gekregen en een persoon kreeg de mogelijkheid om haar gemaakte licht te tonen op donderdag 25 november.

Woensdag 24 november tussen 17.30 en 00.00 uur is er ingebroken bij een woning aan De Santmark waar afgelopen week de bewoonster was overleden. Familie kwam nog regelmatig in de woning om licht aan/uit en gordijnen open/dicht te doen. Aan de achterzijde heeft men een raam geforceerd en zijn zo binnen gekomen. Vanaf de buitenzijde heeft men een gat in het raam gemaakt ter hoogte van de haak. Bij de schuifpui ook geprobeerd binnen te komen (meerdere moeten in het kozijn), maar dit is niet gelukt. In de woning meerdere kasten en lades doorzocht. Tevens een kluis weggenomen.

Woensdagavond 24 november melding van de NS dat er een poging diefstal van vouwfiets in de trein naar Den Helder had plaatsgevonden. Aangeefster had haar vouwfiets in de hal staan en hield vanaf haar zitplaats deze goed in de gaten. Toen de trein op Zaandam stopte, zag zij dat een manspersoon haar fiets pakte en naar buiten stapte. Ze is er direct achteraan gerend en heeft haar fiets teruggepakt. De man vertelde aan anderen dat het zijn fiets was omdat dat hij die van zijn collega mee mocht nemen. Alle partijen zijn met de trein verder gegaan en in Castricum is de verdachte aangehouden voor diefstal van de fiets.

Vuurwerkoverlast:
Omgeving Oranjelaan en Hélène Mercierhof. Meldingen doorgeven aan handhaving/politie.

AKERSLOOT

RADARSNELHEIDSCONTROLE TEAM VERKEER NH
Woensdagochtend 24 november van 08.10 - 11.10 uur
Straatnaam/weg: Geesterweg
Ter hoogte van: jachthaven
Toegestane snelheid: 50 km
Hoogste snelheid: 83 km/uur
Aantal passanten: 786
Aantal overtredingen: 61