Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Jager
Castricum

Vrouw achternagezeten in duingebied, politie zoekt getuigen

  Politie

De politieberichten van maandag 8 tot en met zondag 14 november

CASTRICUM

In de nacht van zondag op 7 op maandag 8 november kreeg de politie een melding binnen van een burenruzie. Toen ze ter plaatse kwamen zagen ze een auto met hoge snelheid wegrijden. Auto stond op naam van veroorzaker geluidsoverlast. De automobilist reed daarna op de Soomerwegh diverse paaltjes uit de grond en kwam vervolgens tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Na onderzoek door ambulancedienst bleek de automobiliste niet gewond te zijn. Zij is overgebracht naar het politiebureau voor het afnemen van blaastest op ademanalyse apparaat. Dit weigerde de vrouw ook nadat de Hulpofficier van justitie haar gevorderd had mee te werken aan de blaastest en aan de bloedtest. Deze weigering zal ervoor zorgen dat de vrouw een hogere bekeuring zal ontvangen van het OM.

Dinsdag 9 november om 11.08 uur zag de politie op de Mient een snorfiets rijden, waarbij het vermoeden rees dat deze te snel reed. Bij controle, op de roller testbank, bleek die snorfiets een snelheid te hebben van 53 km/u. De bestuurder heeft een bekeuring ontvangen en er is een wok melding op gemaakt.

Dinsdagmiddag 9 november rond 17.15 uur is er een vrouw achternagezeten door een onbekende man in het duingebied, achter de sportvereniging vlakbij station Castricum. De vrouw was de samen met haar vriend de hond aan het uitlaten in dat gebied. De vriend liep een tiental meters voor haar. Ze werd op dat moment gepasseerd door een man. Hij boog zich naar haar toe en draaide zich om. De vrouw is sneller gaan lopen en de man sprintte vervolgens achter haar aan. Ze is vervolgens hard rennend de trap af gegaan naar haar vriend en zijn samen naar de sportvereniging gerend. Daar stonden meerdere mensen en is de man gestopt. Het was regende hard en hij had geen jas aan. Hij heeft zich na enkele ogenblikken omgedraaid en is via de bosjes de trap weer opgelopen.
Signalement: Ongeveer 1.90 m, 30 a 40 jaar, bruine staart naar achteren, smal lang gezicht, blanke huidskleur, shirt donker blauw/grijs met lange mouwen, donker bruine broek.
Mochten er meerdere mensen een dergelijke ervaring gehad hebben, de persoon kennen of herkent de persoon zelf zich in het opgegeven signalement dan graag bellen naar 0900-8844 (2021234950)

Op zondag 14 november omstreeks 01.37 uur heeft er zich op de Oude Parklaan een eenzijdig ongeval voorgedaan. Een hek om een speelvoorziening heen was flink vernield. Het veroorzakende voertuig was er vandoor gegaan. Een getuige had het veroorzakende voertuig gezien, een witte BMW, en had een deel van het kenteken kunnen lezen. Uit een ingesteld onderzoek, bleek in de buurt een feestje te zijn en daar stond een witte BMW voor de deur met flinke voorschade en dat kenteken. De veroorzaker bleek op betreffend feestje aanwezig. Hij is aangehouden voor plaats ongeval verlaten (doorrijden na aanrijding). Het betrof een 22-jarige jongeman uit Castricum. Hij bleek zwaar onder invloed van alcohol. Op het ademanalyseapparaat blies hij 840 ug/l. Als beginnend bestuurder is 90 ug/l het maximum. Hij krijgt ook een bekeuring voor het rijden onder invloed. Uiteraard is zijn rijbewijs ingevorderd.

LIMMEN

Vrijdagmiddag 12 november omstreeks 15.55 uur, zag de politie een bestuurder op een scooter op de Rijksweg te Castricum rijden. Vervolgens werd er gezien dat de bestuurder door het rode verkeerslicht reed. Hierop is de bestuurder op de Rijksweg te Limmen staande gehouden. Bij controle in het politiesysteem werd gezien dat bestuurder op 10/09/2021 een bekeuring voor het rijden met een WOK status had gekregen. Bestuurder gaf aan toch door te blijven rijden omdat het praktisch voor hem was en die WOK was onzin. De scooter werd nu in beslag genomen. Bestuurder heeft een bon voor het rijden door het rode verkeerslicht en rijden met een wok melding gekregen. De Officier van justitie zal een beslissing nemen over de scooter.

AKERSLOOT

Woensdag 10 november tussen 18.30 en 21.15 uur radarcontrole snelheid op de Geesterweg.
Aantal passanten: 331
Aantal overtredingen: 44
Hoogst gemeten snelheid 100km/u
Bijzonderheden: 1x negeren doorgetrokken streep.

Op zaterdag 13 november omstreeks 00.00 uur melding van een verkeersongeval op de Boekel te Akersloot. Dit tegenover nummer 23. Er zou een personenauto tegen een betonwagen aan zijn gereden. Ter plaatse bleek dat de bestuurder van de personenauto (Be1) vanuit de richting van Akersloot is gekomen. Ter hoogte van de Betoncentrale is de bestuurder rechtdoor gereden en tegen het hekwerk van de Betoncentrale aangereden. Gevolg is dat de gehele voorzijde van het voertuig is ingedeukt en het hekwerk is vernield. Bestuurder is weggerend zonder hierbij zijn gegevens duidelijk bekend te maken. Ten naam gestelde was niet thuis en de telefoon lag in de personenauto. Onderzoek loopt.

Meer berichten