Afbeelding
Foto: Politie Basisteam Alkmaar op Facebook

Inbraak bedrijfsauto, vernieling heg, aanrijding Rijksweg en snelheidscontrole

Politie Castricum

De politieberichten van maandag 25 tot en met zondag 31 oktober

CASTRICUM

Tussen maandag 25 oktober 22.30 uur en dinsdag 26 oktober 7.00 uur heeft men op de C.F. Smeetslaan van een bedrijfsauto de Sleutelgat cilinder eruit gehaald en meegenomen. Schade aan dashboard als gevolg van ontwrichting. Schade aan zijkant van de deur, lijkt door gereedschap. Slot linksvoor beschadigd.
De vermoedelijke werkwijze van de daders is als volgt: middels speciale apparatuur wordt de centrale deurvergrendeling uitgelezen en zien de daders kans om door manipulatie van de boordcomputer, en het demonteren van een cilinderslot ook de ‘sleutelgegevens’ te bemachtigen waarna een sleutel kan worden nagemaakt. Na enkele dagen of weken komen de daders vermoedelijk terug om de gehele auto weg te nemen.

Op dinsdag 26 oktober hebben onbekenden tussen 13.30 en 16.00 uur een heg, over een afstand van ongeveer 10 meter vernield aan de Triade. De heg bevindt zich aan het voetpad langs de Triade, in het verlengde van de Jacob Rensdorpstraat. Het vermoeden is dat de vernielingen zijn aangericht door jeugd. Dit is een paar weken geleden ook al gebeurd.

LIMMEN

Op zaterdag 30 oktober omstreeks 03.29 uur heeft er een aanrijding tussen een voetganger en een taxibus plaatsgevonden op de Rijksweg Limmen. Voetganger zou voor de bus (Mercedes Vito) zijn gesprongen. Ter plaatse werden meerder personen aangetroffen bij de aanrijding. Rijksweg lag vol met brokstukken van de taxi. Getuige verklaarde dat ze bij een feestje waren geweest en op weg waren naar huis. Dit op de fiets. Ter hoogte van de kringloopwinkel raakte een van hen achterop met fietsen. Opeens hoorde men een harde klap en zag men dat die persoon was aangereden door de taxi. Bestuurder van de taxi verklaarde dat hij in de richting van Heiloo reed en dat hij bij de kruising met de Visweg een aantal fietsen met personen erbij zag staat. Toen hij de kruising voorbij was zag hij ineens een persoon van een middengeleider afspringen welke hij vervolgens aanreed. Persoon sprong letterlijk van de middengeleider af, met gestrekte armen. Slachtoffer lijkt erg veel geluk te hebben en is ter controle meegenomen naar het ziekenhuis te Alkmaar. Er wordt nog verder onderzoek gedaan naar de toedracht van dit ongeval.

AKERSLOOT

Woensdag 27 oktober tussen 10.15 en 13.30 uur heeft er een snelheidscontrole plaatsgevonden op de Geesterweg ter hoogte van de jachthaven. De toegestane snelheid is daar 50 km/h en de hoogst gemeten snelheid was 84 km/h. Van de 830 passanten kunnen er 120 een verbaal thuis ontvangen.