Afbeelding
Foto: Politie Alkmaar op Facebook

Politie roept op om vuurwerkoverlast te melden

Politie Castricum

De politieberichten van maandag 20 tot en met zondag 26 september

ALGEMEEN
De politie verneemt dat het seizoen van de vuurwerkoverlast helaas weer is begonnen. In zowel Castricum als in Akersloot zijn deze week meerdere meldingen binnen gekomen. Het gaat vaak om krachtig en dus zeer gevaarlijk vuurwerk dat tot ontploffing wordt gebracht. Daarom verzoekt de politie je om bij overlast direct te bellen met 0900-8844.

CASTRICUM 
Op zaterdag 25 september omstreeks 20.11 uur kwam de melding dat er gepoogd werd op de Schoutenbosch een afgesloten E-bike te stelen. Dat is door een buurman voorkomen. Bleek dat de buurman hoorde en zag dat een man het slot van betreffende fiets doorsleep. Hij heeft de dief aangesproken, die er meteen van door ging. Gelukkig verloor de dief zijn telefoon. Die wordt nu door de Digitale Recherche uitgelezen. De politie hoopt dat de dader achterhaald kan worden.
Signalement:  blank, donker haar, 25 jaar, kort donker leren jasje, verzorgd uiterlijk. Met een soort sporttas over schouder heen en daar ging de slijpschijf in.

LIMMEN 
Dinsdagochtend 21 september heeft er op de Rijksweg een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een fietser. De bestuurder van een personenauto reed achteruit het erf af. Na goed te hebben gekeken of er geen fietsers aan kwamen rijden. Toen de bestuurder geen verkeer zag aankomen is deze weer gaan rijden waarna plots een harde klap te horen was. Een fietser bleek tegen het rechter achterportier te zijn aangereden. De fietser is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Gezien de snelheid en het feit dat de bestuurder van de personenauto eerst stil stond om te kijken of er verkeer aankwam, is er geen verwijtbare schuld aan te wijzen.

AKERSLOOT
In verband met inbraken, is op maandag 20 september rond 16.20 uur een verdachte situatie gemeld bij de politie. Er liep in de omgeving Klein Dorregeest een onbekende bellende man die ook huizen aan het filmen was met zijn mobiel. Hij is bij meerdere huizen stil gaan staan en gaan filmen/fotograferen. Hij reed daarna weg in mogelijk kleine blauwe Mazda personenauto.
De politie verzoekt je 112 te bellen voor dit soort verdachte situaties. Denk aan signalement en kenteken voertuig.

Op woensdag 22 september is tussen 10.00 uur en 11.00 uur een poging tot Cybercrime gedaan bij een bewoner in Akersloot. Er is gepoogd om via ‘Teamviewer’ op de thuiscomputer 2800 euro af te troggelen. De bewoner werd gebeld door iemand die zich uitgaf als medewerker van de Rabobank. Het telefoonnummer waarmee de bankmedewerker belde, scheelde 1 laatste cijfer met Rabobank, omdat de medewerker thuis zou werken. Dit gaf de bewoner vertrouwen. De bewoner zou slachtoffer zijn van phishing door op een sms te hebben gedrukt. Deze sms had de benadeelde uiteraard gekregen, maar niets mee gedaan. Via Teamviewer is op de huiscomputer bij de bank ingelogd. Toen kreeg de bewoner argwaan en heeft alles uitgezet. De bank is gebeld, deze heeft alles geblokkeerd en aangeraden om aangifte te doen. Er is gelukkig geen geld weggenomen.