Logo uitkijkpost.nl
Foto: Politie Alkmaar op Facebook
Castricum

Hangjongeren aangehouden met (nep)vuurwapens en fileermes

  Politie

De politieberichten van maandag 23 tot en met zondag 29 augustus

CASTRICUM 

Dinsdagmiddag 24 augustus een melding van een voorbijganger dat er, bij de hangplek, een jongen met een vuurwapen stond te zwaaien. Politie is direct, met meerdere eenheden, ter plaatse gegaan en trof bij de hangplek vier jongeren aan. Deze zijn allen gefouilleerd en bij twee van deze jongeren werden er twee (nep)vuurwapens en een fileermes aangetroffen. Wapens bleken allen van één persoon te zijn. De wapens zijn in beslag genomen en de jongens zijn overgebracht naar het politiebureau.

Tussen woensdag 25 en donderdag 26 augustus is er getracht in te breken bij een woning aan de Grutto. Het is bij een poging gebleven maar er wel heel veel schade aan de kozijnen.

Ook is er afgelopen week ingebroken bij een woning aan de Houtsnip. Ook hier heel veel schade en aan de achterzijde raam open. Op dit moment niet bekend of er verder goederen zijn weggenomen.

LIMMEN 

Tussen woensdag 25 en zondag 28 augustus is er ingebroken bij een woning aan de Middenweg te Limmen. Binnenkomst vermoedelijk door openbreken keukenraam. Woning doorzocht en er zijn goederen weggenomen.

Tussen woensdag 25 en donderdag 26 augustus is er ook ingebroken bij een woning aan de Burgemeester Nieuwenhuijsenstraat te Limmen. Raam aan de voorzijde opengebroken, nadat er eerst gepoogd is om het slot open te krijgen. Gehele woning doorzocht en er zijn goederen weggenomen.

Donderdag 26 augustus omstreeks 19.30 uur zag de politie op de Dusseldorperweg te Limmen een brommer rijden met opvallend rijgedrag. Bij staande houding bleek het te gaan om een 50-jarige man uit Haarlem. Tijdens het gesprek werd er direct een alcohollucht waargenomen. Op straat blies de bestuurder een G/F en is de bestuurder vervolgens aangehouden voor het rijden onder invloed. Op het bureau blies de bestuurder 1070ug/l. Rijbewijs is ingevorderd.

Meer berichten