Logo uitkijkpost.nl
Foto: Facebookpagina Politie Alkmaar
Castricum

Politie druk met o.a. inbraken en insluiping

  Politie

Het politienieuws van maandag 12 tot en met zondag 18 juli.

Castricum

Poging inbraak
Woensdagochtend 14 juli is er rond 02.05 uur gepoogd in te breken in een woning gelegen aan het Hyacintenveld te Castricum. Een buurman werd wakker van veel herrie en gekraak aan de overzijde van zijn woning. Hij zag vervolgens 2 mannen weglopen in de richting van het Irissenveld/ Narcissenveld. Het leek te gaan om jongemannen tussen de 25 en 30 jaar oud. Eén van de mannen liep in een grijs trainingspak en de andere had donkere kleding aan met een petje of capuchon.

Ter plaatse trof de politie aan de voorzijde van de woning een gebroken ruit. Tevens was er breekschade in het kozijn aanwezig. In het kozijn zaten afdrukken van een koevoet. Het raam is vermoedelijk door de druk in het kozijn gebarsten. De verdachten zijn vermoedelijk niet in de woning geweest. De bewoners waren op het moment niet thuis. De hondengeleider heeft ter plaatse een spoor uitgelopen. Ter hoogte van het Narcissenveld huisnummer 60 hield het spoor op.

Inbraak strandtenten
In de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 juli bleek er rond 02.15 uur in meerdere strandtenten te zijn ingebroken. Op beelden is te zien dat het een groep van ongeveer 10 jongens en meisjes betrof, waarvan er enkele jongens naar binnen klommen. Er is een hoeveelheid cola, sterke drank en een set koksmessen weggenomen. Het bleek te gaan om jongeren die verbleven op een camping in Castricum. In overleg met de camping en strandtenten, zijn de 3 betrokken jongemannen, 15 en 16 jaar jong, afkomstig uit Amsterdam, met ouders ontboden. De koksmessen zijn op wonderbaarlijke wijze door hen teruggevonden en de schade wordt vergoedt.

Zoekactie naar mogelijke drenkeling
Zaterdag 17 juli  is omstreeks 08.00 uur door een vroege strandgast sportkleding en loopschoenen maat 44 aangetroffen op het strand bij de hoofdstrandopgang. Enige tijd later heeft de gast de kleding hogerop het strand neergelegd in verband met opkomend tij. De kleding zou anders wegspoelen. Omstreeks 09.00 uur heeft de strandgast alarm geslagen omdat de eigenaar van de kleding nog niet terug was. Er stond een straffe noordenwind en er was opkomend tij met een zeer sterke onderstroming. Dit is serieus opgenomen door politie en reddingsbrigade, met een zoekactie naar de vermiste en mogelijk verdronken man. Met voertuigen en boten is gezocht.

Omstreeks 09.30 uur is een richting Castricum hardlopende man in alleen een korte broek door de reddingsbrigade aangesproken op het strand tussen Heemskerk en Castricum. Hij bleek de eigenaar van de kleding. Hij was ongetraind met een straffe noordenwind naar Heemskerk gerend, vond dat het goed ging en is daarom doorgerend tot aan de pier van IJmuiden en terug. De man en de melder hebben elkaar later ook gesproken. De man heeft de reddingsbrigade meteen gesponsord.

Getuigen insluiping gezocht
Op zaterdag 17 juli heeft tussen 13.50 en 14.05 uur een insluiping plaatsgevonden bij een appartementencomplex aan de Brink. Een bewoner ging boodschappen doen en is beneden de deur uitgegaan. Deze kwam daar een man tegen die zei dat hij een pakje had. Nu verwachtte de bewoner een pakket en heeft toen de deur opengehouden voor deze persoon. Deze persoon is doorgelopen naar de woning, vroeg aan de medebewoner of hij naar het toilet mocht. Dat werd toegelaten. De medebewoner is wel in de buurt gebleven en had er geen goed gevoel bij. De man had overigens ook geen pakje bij zich. Daarna bleken er eigendommen te zijn weggenomen. De insluiper was met een tweede man, die vermoedelijk niet naar binnen is gegaan.

Signalement insluiper: donker getint, melder dacht Antilliaans, ca 30 jaar, 1.80 m. Sprak goed Nederlands.

Signalement 2e man: ook donker getint, Antilliaans, ca 30 jaar en 1.75 m.

Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844, of aan het politiebureau Castricum op maandag en donderdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Akersloot

Forse snelheidsovertreding
Op zaterdag 17 juli zag de politie omstreeks 11.10 uur op de A9 64.5 links een Ducati motorfiets met zeer hoge snelheid rijden. Het voertuig is gevolgd en na een meting door middel van het dienstvoertuig bleek dat de persoon 170 km/u reed op de teller. De bestuurder is staande gehouden op de provinciale weg in Uitgeest. De gemeten snelheid van de boordcomputer was 170 km/u, de werkelijke snelheid: 163 km/u Na correctie snelheid: 158 km/u Overschrijding : 58 km/u. Het rijbewijs van de 33-jarige man uit Alkmaar is daarbij ingevorderd.

Meer berichten