Afbeelding
Foto: aangeleverd

Verboden wapenbezit en rijden onder invloed

Politie Castricum

De politieberichten van maandag 31 mei tot en met zondag 6 juni

Castricum

Op maandag 31 mei omstreeks 00.01 uur is een blauwe Renault Megane aan de kant gezet op de Heereweg. Dit voertuig reed erg langzaam en het rechter achterlicht was defect. Bij staande houding bleek de bestuurder, een 29-jarige buitenlandse man zonder vaste woon of verblijfplaats te zijn. Uit het voertuig kwam een flinke marihuanalucht. Na vordering overhandigde de bestuurder een boterhamzakje met daarin een gebruikershoeveelheid marihuana. Vervolgens is het voertuig doorzocht met toestemming van de bestuurder. In de middenconsole werd een boksbeugel aangetroffen. De bestuurder is toen op heterdaad aangehouden wegens het bezit van dit verboden wapen. Hij verklaarde later dat hij die bij zich had om zichzelf te verdedigen, in Nederland zou veel gevochten worden en er is hier volgens de man veel racisme. Hij deed afstand van de boksbeugel en de 4.4 gram softdrugs. Hij krijgt een bekeuring voor de boksbeugel en een waarschuwing voor de defecte verlichting en het bezit van de softdrugs.

Op dinsdag 1 juni is tussen 14.30 uur en 15.00 uur tijdens het sporten van een groep middelbare scholieren op sportpark Wouterland een flink aantal telefoons gestolen uit de kleedkamer. Bij terugkomst in de kleedkamer zagen de leerlingen dat hun I-phones, die ze nodig hebben in verband met het thuiswerken, waren weggenomen. Er is een onderzoek ingesteld naar een verdacht voertuig, maar er zijn nog geen verdachten aangehouden.

In de vroege ochtend van vrijdag 4 juni, werd omstreeks 02.30 uur op de Koningin Wilhelminalaan een 17-jarige jongedame uit Castricum, rijdend op een snorfiets, aan de kant gezet. Ze had vermoedelijk teveel gedronken. Bij ademanalyse in het politiebureau was de uitslag maar liefst 730 UG/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Als beginnend bestuurder is maximaal 90 UG/l toegestaan. Haar rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal voor rijden onder invloed wordt opgemaakt.

Limmen

Op woensdag 2 juni is omstreeks 23.06 uur een personenauto op de Rijksweg staande gehouden, omdat het voertuig slingerend rijgedrag vertoonden, onlogisch hard remde en traag en snel reed. De bestuurder, een 55-jarige man uit Limmen bleek te veel te hebben gedronken. Na een blaastest is hij aangehouden. Op het politiebureau in Alkmaar blies de man 545 UG/l, flink hoger dan de grens van 220 UG/l. Hij heeft een rijverbod van vijf uur gekregen. Dit was de tweede keer dat de man bekeurd is voor rijden onder invloed. 

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 8 uur geleden
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57