Logo uitkijkpost.nl
Foto: Politie Alkmaar op Facebook
Castricum

Rijden met een ongeldig rijbewijs en (poging tot) inbraak

  Politie

De politieberichten van maandag 24 tot en met zondag 30 mei 

Castricum 

Op dinsdag 25 mei omstreeks 14.10 uur werd er een personenauto op de Dorpsstraat in Castricum gecontroleerd. De bestuurder bleek een 38-jarige inwoner van Castricum te zijn, die al 19 keer was bekeurd wegens het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. De bestuurder is aangehouden en opnieuw werd er proces-verbaal opgemaakt voor rijden met ongeldig verklaard rijbewijs. De door hem bestuurde auto bleek een huurauto die is teruggegaan naar de verhuurder. 

Op woensdag 26 mei omstreeks 19.20 uur  trok een slippende snorfiets op de Cieweg de aandacht van agenten die in een onopvallende politieauto reden. De snorfiets, voorzien van een blauwe kentekenplaat, reed vervolgens veel te snel, veel harder dan de toegestane 25 km/u. De bestuurder, die reed zonder helm, maakte vervolgens een levensgevaarlijke wheelie (op het achterwiel rijden). Hij kon niet worden staande gehouden, omdat hij met rare capriolen ontkwam. Aan de hand van het kenteken, kon de eigenaar worden achterhaald, een 17-jarige jongeman uit Egmond-Binnen. Daar is hij even later ook aangetroffen met de snorfiets. Zijn ouders zijn op de hoogte gebracht en de snorfiets is uit het verkeer genomen voor onderzoek. Hij krijgt, naast de bekeuring voor de wheelie, een flinke bekeuring voor de snelheid, omdat de snorfiets na meting op de rollentestbank 69 km/u kon en dat is 44 km/u te snel.  

Op woensdag 26 mei omstreeks 20.00 uur is een personenauto staande gehouden op de Soomerwegh. De kentekenhouder bleek veelvuldig in het politiesysteem voor te komen. De bestuurder bleek de kentekenhouder (eigenaar) te zijn, een 27-jarige inwoner van Haarlem. Bij aanspreken roken de agenten een sterke hennep geur. Hierop hebben ze de bestuurder een speekseltest afgenomen met een positieve testresultaat op THC (wiet). Hij is aangehouden, er is bij hem bloed afgenomen. Hij heeft een rijverbod gekregen voor de duur van 24 uur en kan, afhankelijk van de uitslag, een bekeuring tegemoet zien. 

Op woensdag 26 mei omstreeks 21.00 uur is bij een controle in het winkelcentrum Geesterduin een groep van vier jongens aangetroffen bij de lift. Op dat moment stonden ze buiten op het parkeerdek. Op de plek waar ze korte tijd eerder hadden gestaan, namelijk binnen bij de lift, lag een tas met daarin meerdere zakjes wiet en hasj. Aan de vier jongemannen uit Castricum, 17 en 18 jaar, is gevraagd van wie de tas was. Alle vier ontkenden eigenaar te zijn. De tas is vervolgens door de politie meegenomen en na weging bleek het te gaan om 38 gram wiet en 78 gram hasj. Nader onderzoek moet uitwijzen wie van de vier de eigenaar is en dus verdachte is van bezit van deze flinke hoeveelheid verdovende middelen. 

Limmen 

Op dinsdag 25 mei is tussen 00.30 uur en 02.00 uur gepoogd in te breken in een woning aan de Middenweg. De bewoners waren thuis. Bij het horen van gerommel aan de woning hebben ze het licht aan gedaan waarna het weer stil werd. Vermoedelijk is de inbreker er toen weer vandoor gegaan. Bij de voordeur is getracht met een breekvoorwerp de deur te openen. Er waren meerdere braaksporen aanwezig in het kozijn (kunststof). Aan dezelfde kant woning, bij het raam van de bijkeuken, waren ook meerdere braaksporen in het kozijn en was er veel schade ontstaan. Tevens bleek een raam vernield. Men is gelukkig niet in de woning geweest. 

Akersloot 

Bij de politie is een melding binnengekomen van inbraak woning aan de Koningsweg. Gepleegd tussen maandag 24 en zaterdag 29 mei. Er bleek een uitzetraam aan de zijkant van het huis te zijn opengebroken. Bewoner was afwezig en de inbraak werd ontdekt door een familielid. Alle ruimtes zijn doorzocht. Zeer vermoedelijk zijn er meerdere sieraden weggenomen. 

Meer berichten