Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Jager
Castricum

Drankrijders en vernielingen

  Politie

CASTRICUM - Het politienieuws van maandag 26 april t/m zondag 2 mei.

Castricum

Met drank op en zonder helm op brommer
Op vrijdagavond 30 april reed er omstreeks 21.00 uur op de Torenstraat een 42-jarige man uit Castricum op zijn brommer zonder helm. Bij controle bleek dat deze bestuurder alcoholhoudende drank had gedronken en een blaastest wees uit dat hij vermoedelijk boven de wettelijk toegestane limiet zat. Bij ademanalyse op het politiebureau blies de man 700 Ug/l hetgeen meer dan drie keer te veel is. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Vernielingen aan scoutinggebouw
In de nacht van vrijdag 30 april op zaterdag 1 mei werden er vernielingen aangericht aan het gebouw van de scouting aan het Scoutingpad. Ramen en houtwerk werden vernield en er lijkt niets weggenomen te zijn. Omdat er bewakingsbeelden zijn waarop een groepje jongeren te zien is wordt er nader onderzoek gedaan naar de daders.

Limmen

Met veel te veel drank op achter het stuur
Woensdagavond 28 april was er omstreeks 21.00 uur een melding van ruzie in de woning aan de Kapellaan te Heiloo. Eenmaal aanrijdend bleek dat een dame was weggereden in een rode bestelauto. De ruzie in de woning bleek allemaal mee te vallen. Echter trof de politie de weggereden personenauto rijdend aan op de Rijksweg te Limmen. De bestuurster vertoonde afwijkend rijgedrag en ondertussen kwam het bericht dat de bestuurster onder invloed van alcohol zou zijn. De bestuurster werd staande gehouden en moest een blaastest afleggen. Dat lukte echter niet. De bestuurster blies elke keer niet lang genoeg. Ze heeft Vijf pogingen gekregen. De agenten zagen dat de bestuurster onvast ter been was, rode bloeddoorlopen ogen had en ze roken dat er een alcoholwalm om haar heen hing. De bestuurster, een 53-jarige vrouw, werd aangehouden voor het rijden onder invloed. Op het bureau blies de verdachte 870 ugl. (nagenoeg 4x de toegestane limiet) Haar rijbewijs is ingevorderd. Proces-verbaal ter zake artikel 8 WVW 1994 is opgemaakt.

Meer berichten