Logo uitkijkpost.nl
Foto: Politie Alkmaar op Facebook
Castricum

Diefstal katalysator, feestjes en drankrijder

  Politie

CASTRICUM - Het politienieuws van maandag 19 tot en met zondag 25 april.

Castricum

Diefstal katalysator heterdaad
Op maandagochtend 19 april was er om 02.54 uur een melding van 2 verdachte personen op de Prinses Marijkestraat. Ze zouden achter een voertuig staan met vermoedelijk een krik in hun handen. Bij aankomst renden de twee weg. Vervolgens bleek de katalysator van een Toyota Prius gestolen, er onderuit gehaald. Er is een hondengeleider ter plaatse gekomen en zijn hond heeft de gestolen katalysator op de Korte Cieweg in de bosschages teruggevonden, dus kon het apparaat gelukkig direct terug naar de rechtmatige eigenaar. Deze vorm van mobiel banditisme is de laatste tijd helaas een bekend verschijnsel.

Lees ook: Autodiefstallen en diefstallen van katalysatoren

Overlast door jeugd
Op donderdag 22 april bleken er vanaf de middag meerdere groepen jeugdigen in de omgeving van de Papenberg en in de duinen erachter overlast te geven. Ook zijn er meerdere meldingen geweest van passanten en wandelaars over drankoverlast. Het bleek te gaan om ‘eindexamen stunts’ van de middelbare scholen in Castricum. In samenwerking met de BOA’s en het PWN zijn vele tientallen jeugdigen, vooral verkleed, op diverse tijden en plekken weggestuurd. Er werd een aantal bekeuringen uitgeschreven voor drankgebruik op straat. Opvallend was dat er veel afval is achtergelaten in het duingebied, dit bestond onder andere uit drank.

Akersloot

Drankrijder klemgereden
Op zaterdagavond 24 april reed er omstreeks 23.00 uur een auto slingerend over de Geesterweg. Het voertuig reageerde niet op het stopteken of zwaailichten van de politieauto. Uiteindelijk is het voertuig ingehaald en klemgereden. De 54-jarige bestuurder, een inwoner van Akersloot, bleek te veel gedronken te hebben. Hij is aangehouden voor rijden onder invloed. Op het bureau van politie te Alkmaar blies hij 535 UG/L. De grens is 220 UG/L. Meneer kan een forse bekeuring tegemoet zien.

Illegaal buurtfeestje met drank van café
Op zondagavond 25 april bleek er omstreeks 19.00 uur op het Wilhelminaplein een grote groep mensen aanwezig te zijn. Het betrof ongeveer 50 personen. Het bleek een feestje van de buurtbewoners. Zij waren flink onder invloed van alcohol. Politie en handhaving van de gemeente hebben aangegeven dat het moest stoppen. Hier gaven allen gehoor aan, de groep ging uit elkaar en huiswaarts. Er is nog een nacontrole geweest na 15 minuten en toen was iedereen weg en alles opgeruimd. De aanwezige alcohol bleek afkomstig te zijn van het lokale café. Hier gaat de gemeente mee aan de slag.

Meer berichten