Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Jager

Politienieuws met o.a. aanrijdingen en insluiping

  Politie

CASTRICUM - Het politienieuws van maandag 5 tot en met zondag 11 april.

Castricum

Onder invloed tegen een boom
Op woensdag 7 april omstreeks 20.12 uur heeft zich op de Bloemen, nabij de kruising Henri Dunantsingel, een eenzijdig ongeval voorgedaan. Het voertuig is door onbekende reden tegen een boom aanbeland, waarbij de airbags in werking zijn getreden. De bestuurder, een 31-jarige man uit Castricum, was niet gewond. Hij verklaarde dat de aanrijding kwam door een voertuig dat hem tegenovergesteld naderde en veel ruimte innam op de weg. Hierdoor moest hij uitwijken en raakte hij een boom. Hij bleek onder invloed te zijn van drugs en alcohol. Er is daarom bloed afgenomen om de hoeveelheden vast te stellen. Het was de derde keer in 3 jaar, dat de bestuurder is gepakt voor rijden onder invloed. Het rijbewijs is mede daardoor ingevorderd.

Schoorsteenbrand
Op zaterdagavond 10 april omstreeks 21.30 uur zag de politie vlammen uit de schoorsteen komen van een woning aan de Dorpsstraat. Inpandig was er gelukkig geen rook en geen vuur. De Dorpsstraat is tot 22.50 uur afgesloten zodat de brandweer met blusvoertuig en ladderwagen hun werk kon doen. De brandweer heeft het vuur gedoofd en de schoorsteen geveegd. Salvage was niet nodig daar in de woning geen rook was.

Akersloot

Radarsnelheidscontrole
Op woensdag 7 april is tussen 10.00 en 14.00 uur op de Geesterweg binnen de bebouwde kom een radarsnelheidscontrole gehouden voor verkeer in beide richtingen. Er passeerden 940 voertuigen, waarvan 147 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/u. Betrokkenen krijgen t.z.t. de bekeuring thuis.

Limmen

Kop-staart aanrijding
Op donderdag 8 april heeft omstreeks 17.30 uur op de Rijksweg een zogenaamde kop-staart aanrijding plaatsgevonden. Het betrof in totaal 4 voertuigen. Er waren gelukkig geen gewonden.

Insluiping
Zondagochtend 11 april vroeg is er tussen 06.00 en 08.00 uur ingeslopen in een woning aan de Zwanebloem. De bewoners waren thuis. Er zijn geen sporen van braak. Uit de woning is een aantal goederen weggenomen.

Meer berichten