Afbeelding
Foto: Monique de Jager

Politienieuws met o.a. aanrijdingen en insluiping

Politie

CASTRICUM - Het politienieuws van maandag 5 tot en met zondag 11 april.

Castricum

Onder invloed tegen een boom
Op woensdag 7 april omstreeks 20.12 uur heeft zich op de Bloemen, nabij de kruising Henri Dunantsingel, een eenzijdig ongeval voorgedaan. Het voertuig is door onbekende reden tegen een boom aanbeland, waarbij de airbags in werking zijn getreden. De bestuurder, een 31-jarige man uit Castricum, was niet gewond. Hij verklaarde dat de aanrijding kwam door een voertuig dat hem tegenovergesteld naderde en veel ruimte innam op de weg. Hierdoor moest hij uitwijken en raakte hij een boom. Hij bleek onder invloed te zijn van drugs en alcohol. Er is daarom bloed afgenomen om de hoeveelheden vast te stellen. Het was de derde keer in 3 jaar, dat de bestuurder is gepakt voor rijden onder invloed. Het rijbewijs is mede daardoor ingevorderd.

Schoorsteenbrand
Op zaterdagavond 10 april omstreeks 21.30 uur zag de politie vlammen uit de schoorsteen komen van een woning aan de Dorpsstraat. Inpandig was er gelukkig geen rook en geen vuur. De Dorpsstraat is tot 22.50 uur afgesloten zodat de brandweer met blusvoertuig en ladderwagen hun werk kon doen. De brandweer heeft het vuur gedoofd en de schoorsteen geveegd. Salvage was niet nodig daar in de woning geen rook was.

Akersloot

Radarsnelheidscontrole
Op woensdag 7 april is tussen 10.00 en 14.00 uur op de Geesterweg binnen de bebouwde kom een radarsnelheidscontrole gehouden voor verkeer in beide richtingen. Er passeerden 940 voertuigen, waarvan 147 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/u. Betrokkenen krijgen t.z.t. de bekeuring thuis.

Limmen

Kop-staart aanrijding
Op donderdag 8 april heeft omstreeks 17.30 uur op de Rijksweg een zogenaamde kop-staart aanrijding plaatsgevonden. Het betrof in totaal 4 voertuigen. Er waren gelukkig geen gewonden.

Insluiping
Zondagochtend 11 april vroeg is er tussen 06.00 en 08.00 uur ingeslopen in een woning aan de Zwanebloem. De bewoners waren thuis. Er zijn geen sporen van braak. Uit de woning is een aantal goederen weggenomen.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57