Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Jager
Castricum

Drugsbezit, scooterdiefstal, geluidsoverlast, kulverhaal en drankrijdsters

  Politie

CASTRICUM - De politieberichten van maandag 29 maart t/m zondag 4 april.

Castricum

Geen rijbewijs en bezit drugs
Dinsdagmiddag 30 maart zag de politie een 29-jarige man uit Castricum rijden op een snorfiets. Het was bekend dat deze man niet in het bezit van een rijbewijs was en hiervoor al een aantal keren was staande gehouden en bekeuringen had gekregen. Tevens stond de man bekend als zijnde een drugsdealer. Bij de staandehouding werden ook drugs aangetroffen. De man is vervolgens aangehouden i.v.m. het in zijn bezit hebben van verdovende middelen. De verdovende middelen zijn in beslag genomen. Ook de snorfiets waar de man op reed is, vanwege het feit dat de man hier maar op bleef rijden, in beslag genomen.

Diefstal scooter
Zaterdag 3 april is er tussen 04.00uur en 13.00 uur vanaf de van Egmondstraat ter hoogte van de Brandweerkazerne en Bakkerij Burgmeijer een blauwe Yamaha Neos, voorzien van het kenteken FK851Z gestolen. Op camerabeelden is te zien dat dit gebeurd is door twee personen.

Geluidsoverlast door harde muziek
Zondag 4 april was er een melding van de Boa’s van de gemeente Castricum van overlast door harde muziek op de Dorpsstraat en heeft de politie, na meerdere pogingen om het op een normale manier te regelen, de woning van de overlastpleger binnengetreden. De Hulpofficier van Justitie van politie had hiervoor toestemming gegeven om de overlast te doen stoppen. Met een breekijzer werd de toegangsdeur geforceerd. De deur naar het appartement werd geopend na een laatste waarschuwing. Hierop is de bewoner aangehouden en overgebracht naar Alkmaar. Zijn speaker is in beslag genomen. De Officier van Justitie zal uiteindelijk beslissen of de bewoner zijn speaker al dan niet terugkrijgt.

Limmen

Zonder helm en kentekenplaat op een speed pedelec
Donderdag 1 april zag de politie rond 18.00 uur op de Hogeweg in Limmen een persoon op een speed pedelec rijden zonder helm en zonder kentekenplaat. Deze werd uiteindelijk op het fietspad langs de N203/ Provincialeweg stilgehouden. De bestuurder, een 57-jarige man uit Krommenie, bleek tevens de eigenaar te zijn. De bestuurder had een helm en kentekenplaat in zijn fietstas zitten en kwam met een kulverhaal. Het is duidelijk waarom de man zonder beide rijdt: dan lijkt het een normale fiets en kan hij op het fietspad rijden. De man heeft een bekeuring gehad voor het rijden zonder kentekenplaat. Voor het rijden zonder helm een waarschuwing.

Drie auto’s op elkaar door drankrijdster
Op vrijdag 2 april was er een melding van een verkeersongeval op de Rijksweg te Limmen. Ter plaatse bleek het te gaan om een ongeval waarbij 3 voertuigen betrokken waren. Voor de verkeerslichten stonden al twee voertuigen te wachten. Vervolgens kwam er een derde aangereden die achterop het laatste voertuig botste. Als gevolg hiervan botste dit voertuig op het voorste voertuig. De bestuurster, een 66-jarige vrouw uit Heiloo, die niet op tijd haar voertuig tot stilstand bracht, bleek onder invloed te hebben gereden: 935 Ug/l. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Drankrijdster aangehouden
Tijdens de nachtdienst zag de politie op de Westerweg te Limmen een voertuig rijden zonder achterlicht. Het voertuig reed tevens met hoge snelheid. Bij staandehouding werd direct een duidelijke alcohollucht waargenomen. Hierop werd een blaastest gedaan: A/G. De Bestuurster is hierop aangehouden. Op het politiebureau te Alkmaar blies zij 425 Ugl als gevorderde bestuurder.

Meer berichten